Organizează o acțiune de ecologizare! - Let's Do It, Romania!
17906
page-template-default,page,page-id-17906,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Organizează o acțiune de ecologizare!

Noi, cei din echipa Let’s Do It, Romania!, am crezut în dorința și motivația românilor de a se alătura unui proiect care vizează protejarea mediului împotriva deșeurilor depozitate iresponsabil. Scopul a fost definit, voluntarii s-au identificat cu el, data a fost stabilită, și astfel a luat naștere Ziua de Curățenie Națională.


În urma fiecărei mobilizări naționale de curățenie, rezultatele s-au văzut atât în locurile unde deșeurile au fost înlăturate, cât și la nivelul conștiinței colective. În cei 10 ani de acțiuni de ecologizare am observat că au fost accentuate simțul responsabilității, al răspunderii și al acțiunii imediate, însă scopul nostru nu s-a oprit aici.


Noi ne dorim să încurajăm comunitățile să acționeze în mod responsabil față de mediu ori de câte ori întâlnesc situații în care deșeurile au fost depozitate în mod necorespunzător.


Identificarea zonelor afectate de prezența deșeurilor, semnalarea lor și intervenția reprezintă etapele ce pot fi parcurse pentru a îmbunătăți starea locurilor care ar fi marcat un loc aparte în amintirea noastră dacă ar fi fost mai curate.


Deoarece știm că de la identificarea unei probleme până la rezolvarea ei este un pas foarte mare, am pregătit un ghid care să te ajute la organizarea unei acțiuni de ecologizare urbană în interiorul orașului.