Intrebari frecvente pentru Ziua Nationala de Curatenie 2024 - Let's Do It, Romania!
18853
page-template-default,page,page-id-18853,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Intrebari frecvente pentru Ziua Nationala de Curatenie 2024

 

 

  1.     Cum pot participa la Ziua de Curățenie Națională? 

 

Pentru a participa, fă-ți cont pe https://app.letsdoitromania.ro.

Odată logat vei vedea lista de proiecte deschise. Selectează Ziua de Curățenie Națională și apasă butonul ÎNSCRIE-TE dacă dorești să te înscrii doar tu, sau ÎNSCRIE UN GRUP, dacă vrei să faci înscrierea pentru mai multe persoane. Selectează județul în care vei participa la acțiune, localitatea și numărul de telefon. Semnează contractul de voluntariat și normele de siguranță și gata, te-ai înscris! 

 

  1.     Unde se vor desfășura activitățile de curățenie și unde văd care sunt punctele de înregistrare la care pot merge în ziua evenimentului? 

 

După înscriere, aplicația te va conduce către o hartă unde vei putea vedea atât numărul de înscrieri pentru fiecare județ cât și numărul de puncte de înregistrare (selectează varianta tabel pentru a vedea toate detaliile). 

Link-ul pentru a vedea punctele de inregistrare este:

https://admin.letsdoitromania.ro/registration-map?projectId=66a7545f8b465e9dbea01853

 

 

  1.     Ce fac dacă pentru județul meu nu este încă listat un punct de înregistrare? 

 

Punctele de înregistrare sunt în curs de actualizare, iar acestea vor fi încarcate gradual până marți, 17 septembrie.

Dacă după ziua de marți, 17 septembrie, nu regăsești pe hartă sau în zona tabelară a ecranului, poți contacta Coordonatorul județului în care dorești să participi. Lista este disponbilăi aici:

https://letsdoitromania.ro/contacte/

 

 

  1.     Cum sunt coordonate echipele de voluntari?

 

Echipele de voluntari sunt coordonate de către organizațiile locale Let’s Do It, Romania! și grupurile de voluntari. În momentul verificării punctului de înregistrare îți vor apărea atât locul de întalnire cât și datele persoanei care organizează/coordonează acțiunea.

 

  1.     Ce trebuie să port și ce trebuie aduc cu mine în ziua evenimentului? 

 

În ziua evenimentului îți recomandăm să fii îmbrăcat lejer, și să porți încălțăminte comodă. Noi îți vom pune noi la dispoziție mănuși și saci de gunoi, iar tu îți poți aduce fructe, batoane proteice, sandvișuri și apă.

 

  1.     Pot participa și copiii?

 

Da, copiii pot participa, dar este recomandat să aibă minim 7 ani și să fie însoțiți și supravegheați de un adult. Odată ce tu te-ai înscris ai posibilitatea să completezi documentul acord participare și pentru minori. Dacă vii cu cel mic, te rugăm să completezi și acel acord. Asigură-te că activitățile sunt potrivite pentru vârsta lui și ține cont de măsurile de siguranță pe tot parcursul zilei. 

 

  1.     Ce se întâmplă dacă vremea este nefavorabilă?

 

Urmărește canalele noastre de social media pentru a afla actualizări privind programarile la nivelul fiecărui județ sau contactează coordonatorul de la nivelul județului, găsești lista lor pe site-ul letsdoitromania.ro în secțiunea echipă.

 

 

  1.     Care sunt măsurile de siguranță în ziua evenimentului?

Măsurile de siguranță includ purtarea echipamentului de protecție și respectarea instrucțiunilor organizatorilor și evitarea zonelor periculoase. Este important să parcurgi informațiile la momentul înscrierii pentru a fi pregătit în ziua evenimentului și să urmezi toate recomandările pentru a asigura un mediu sigur pentru toți participanții.

 

  1.     Ce se întâmplă cu deșeurile colectate?  

 

Deșeurile colectate sunt gestionate de autoritățile locale sau de organizațiile implicate, care se ocupă de sortare și reciclare sau eliminare.

In multe cazuri reciclarea nu este posibili din cauza deteriorarii deseurilor ce au stat in natura.

 

  1. Există certificate de voluntari pentru acest eveniment?

 

Da, după eveniment, trebuie sa va adresati coordonatorului de la nivelul judetului pe email pentru emiterea diplomei de participare sau a adeverinței pentru profesori.