Tricoul Echipei Nationale de Actiune ajunge in Masivul Ciucas, cu Ciucas Trail Running - Let's Do It, Romania!
4780
post-template-default,single,single-post,postid-4780,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Tricoul Echipei Nationale de Actiune ajunge in Masivul Ciucas, cu Ciucas Trail Running

Tricoul Echipei Nationale de Actiune ajunge in Masivul Ciucas, cu Ciucas Trail Running

Ciucas Trail Running organizeaza editia 2011 de trail running (alergat pe poteca) in perioada 3-5 septembrie, in statiunea Cheia, la poalele Masivului Ciucas. TRAIL RUNNING–ul  s-a mai numit si skyrunning si este o varianta de alergare diferita de alergatul pe sosea. In general trail running-ul are loc pe trasee de drumetie montana, sub forma unei singure ture. O caracteristica speciala a traseului de trail running este ca acesta e deseori neaccesibil pentru autovehicule, cu exceptia capetelor traseului. Traseele traverseaza terenuri variate precum dealuri, munti, paduri, deserturi. Deasemenea, pantele abrupte sau terenul accidentat poate necesita, cateodata un pic de catarare.

Trail Running este un sport care creste in popularitate de la an la an si este practicat in toata lumea. In 2007 erau peste 7 milioane de practicanti ai acestui sport in Statele Unite si peste 40 de milioane in intreaga Lume.
Distantele clasice pentru competitiile de trail running sunt 5km, 10km, 20km, 30km, 42km (maraton), 50km, 50mile. Competitiile care depasesc distanta clasica a maratonului 42km poarta numele de ultramaraton.

Programul competitiei include cursa de maraton si semimaraton montan, festivitatea de premiere cu proiectii foto din timpul competitiei, tombola cu premii, petrecerea invingatorilor, cursa copiilor, si cursa pe role. Cararile muntilor Ciucas, un cadru natural de o deosebita frumusete asteapta sa le descoperiti sau redescoperiti in cadrul maratonului de 42.2km sau a semimaratonului de 21.95km. Se vor acorda premii in bani si obiecte primilor clasati la ambele probe, la urmatoarele categorii de varsta. Masculin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, plus 50 ani si Feminin: 18-29 ani, 30-39 ani, plus 40 ani.

Ciucas Trail Running ofera posibilitatea celor interesati de astfel de activitati si de energia care este emanata prin intermediul lor, sa participe atat la competitie, cat si la organizarea evenimentului. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul competitiei.

Pentru ca sustin activitatile sportive in natura, si isi propun sa protejeze mediul inconjurator, Ciucas Trail Running s-a alaturat Echipei Nationale de Actiune! Le multumim pentru sprijin si invitam pe toti cei dornici de miscare in aer liber sa participe la editia a doua a Ciucas Trail Running.

No Comments

Post A Comment