Momente dragi la StreetDelivery - Let's Do It, Romania!
9165
post-template-default,single,single-post,postid-9165,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Momente dragi la StreetDelivery

Momente dragi la StreetDelivery

Street Delivery, un concept bine definit al liberei exprimări, a fost organizat anul acesta, în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Mesajul este unul sugestiv: “Închidem strada pentru maşini şi o deschidem pentru oameni.”

Let’s Do It, Romania! s-a implicat în acest eveniment atât în Bucureşti cât şi în Timişoara, îndemnându-i pe români să ia acţiune: “Fă ceva! Păstrează România Curată!”.

Un impact important asupra participanţilor l-a avut surpriza din Timişoara: strada Mercy a devenit „verde”peste noapte . Jumătate de stradă a fost căptușită cu iarbă, iar pe alocuri au apărut şi copaci. În timpul nopţii, Let’s Do It, Romania!, alături de Ecostuff și GreenParadise au pus gazon verde pe asfalt. Trecătorii, plăcut surprinşi, s-au bucurat de o plimbare, desculţi în iarba proaspătă.

La StreetDelivery au fost organizate ateliere de creaţie unde doritorii şi-au putut exersa talentul făcând flori şi alte obiecte handmade. În paralel, s-au desfăşurat ateliere de reparat şi decorat propria bicicletă, propuneri urbanistice pentru crearea unui Bucureşti mai prietenos cu pietonii, jazz pentru copii şi expoziţii de produse handmade, dar şi multe alte activităţi în secţiunile literatură , arte vizuale, societate civilă/ecologie, teatru/dans, film, muzica si altele.

Let’s Do It, Romania! i-a întâmpinat pe trecători cu promovarea curăţeniei naţionale, dar şi cu o expoziţie colorată, invitându-i să achiziţioneze diverse obiecte handmade. Aceştia au avut ocazia să facă ei înşişi flori din hârtie reciclată, simţindu-se astfel implicaţi în activităţile evenimentului.

Avem şi dovezi, amintiri dragi nouă, câteva poze prin care Let’s Do It, Romania!, împreună cu susţinătorii, au demonstrat că din orice se poate face artă. Chiar şi din obiectele aparent inutile.

Ideea principală pe care StreetDelivery a dorit să o sublinieze este că oraşul este un organism viu, care se poate degrada dacă nu este îngrijit. Let’s Do It Romania! susţine această gândire eco, motiv pentru care am fost prezenţi la eveniment pe parcursul celor 3 zile.

Tema din acest an de la Timişoara a fost „Culori”. “Colorând griul” este ideea pe care au avut-o organizatorii pentru că griul oraşului ”strigă după şi mai multă veselie cromatică”. Laitmotivul a fost acela că firecare dintre noi trebuie să înveţe că avem dreptul, dar şi obligaţia de a proteja mediul în care trăim pentru a ne asigura că va rezista în timp. Prin această acţiune, strada capătă o nouă utilitate, fiind folosită ca legătură între arhitectură, artă şi comunitate. Astfel percepţia asupra străzii se schimbă, devenind un loc de interacţiune şi cunoaştere.

Pentru Let’s Do It, Romania!, Street Delivery reprezintă o experienţă în care dorim să ne implicăm şi în viitor deoarece credem că astfel de evenimente îi pot face pe oameni să conştientizeze nevoia de protejare şi curăţare a naturii. Iar anul acesta vom fi din nou la curăţenie, pe 28 septembrie, când ne vom susţine din nou cauza cu mult entuziasm!

1Comment
  • Robert
    Posted at 02:01h, 04 August Reply

    Street Delivery – un eveniment foarte bine pus la punct si foarte reusit din punctul meu de vedere. Iasul are nevoie de astfel de evenimente

Post A Comment