”Let`s Do It, Romania!” lansează “Școala mea e eco!” - Let's Do It, Romania!
6625
post-template-default,single,single-post,postid-6625,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

”Let`s Do It, Romania!” lansează “Școala mea e eco!”

”Let`s Do It, Romania!” lansează “Școala mea e eco!”

Echipa ”Let`s Do It, Romania!” susţine activ programul Scoala Altfel, construit de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în perioada 2-6 aprilie 2012! “Şcoala mea e eco!” este numele proiectului prin care echipa „Let`s Do It, Romania!” se implică în educaţia elevilor din întreaga ţară.

 

Şcoala mea e eco!” are drept scop transmiterea şi creşterea numărului de cunoştinţe despre protecţia mediului înconjurător şi stimularea unui comportament responsabil în răndul elevilor. Pe baza informaţiilor transmise, elevii vor putea să găsească şi să integreze în activităţile cotidiene, la şcoală şi acasă soluţii pentru protecţia mediului prin reducerea consumului de resurse şi energie, reciclare şi prin comportament  corect în natură. Exemplele de comportament ecologic identificate de copii vor compune un Eco Ghid care va fi afişat în şcoală şi în fiecare clasă şi va putea fi discutat în cadrul orelor de dirigenţie.

 

Proiectul ”Let`s Do It, Romania!” se va desfăşura Bucureşti și în 26 de judeţe: Alba, Argeş, Botoşani, Brăila, Braşov, Caraș-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş. 164 de şcoli vor fi implicate în proiectul de educaţie ecologică.

 

“Şcoala mea e eco! este primul pas în direcția educativă pe care ne dorim să o abordăm în acest an, alături de acțiunea de curățenie națională organizată pe data de 12 mai. Vom continua educația ecologică și în următoarele luni, cu ajutorul altor noi proiecte craete special în acest sens, pentru că acesta este unul dintre obiectivele noastre principale pentru 2012” au declarat reprezentanții ”Let`s Do It, Romania!”.

 

În programul ”Școala Altfel”, elaborat și organizat de fiecare unitate de învățământ, vor fi incluși toți cei care nu participă la faza națională a olimpiadelor și concursurilor școlare.  Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preșcolari/elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor acestora, să pună în valoare talentele și capacitățile lor în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

 

###

  „Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010 şi 2011, în cele 2 ediţii organizate până în prezent, peste 500 000 de voluntari au participat în Ziua de Curăţenie Naţională. In 2012, Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care România va face curăţenie alături de Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia, ca parte din iniţiativa globală Let`s Do It World! Peste 85 de țări din întreaga lume vor organiza o zi de curățenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie.

 

Pentru mai multe informații, persoanele de contact sunt:

Persoane de contact:
Anamaria Hâncu, [email protected], 0734 857 405
Anca Baniţă, [email protected], 0724 229 678
Site: http://www.letsdoitromania.ro
Blog http://blog.letsdoitromania.ro/
Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro
Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

3 Comments
 • TUDOSA VASILE;CERCUL DE BIOLOGIE "NATURA DACIEI" ,SC. TITU MAIORESCU IASI
  Posted at 10:24h, 09 April Reply

  FELICITARI;ESTE FOARTE BINE CA ORGANIZATI ACTIVITATEA DIN 12 MAI;VOM PARTICIPA SI NOI.

 • TUDOSA VASILE;CERCUL DE BIOLOGIE "NATURA DACIEI" ,SC. TITU MAIORESCU IASI
  Posted at 10:32h, 09 April Reply

  CUM NE INSCRIEM ? ACTIVITATILE SUNT LA ALEGEREA NOASTRA?

 • anca.banita
  Posted at 01:59h, 27 April Reply

  Va inscrieti aici: http://app.letsdoitromania.ro/user-register.jsf
  La ce activitati va referiti?

Post A Comment