Let's Do it, Romania! la BestFest Summer Camp 2013 - Let's Do It, Romania!
9152
post-template-default,single,single-post,postid-9152,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Let’s Do it, Romania! la BestFest Summer Camp 2013

Let’s Do it, Romania! la BestFest Summer Camp 2013

B’estfest Summer Camp, unul dintre cele mai mari festivaluri internaţionale din Europa Centrală şi de Est, s-a desfăşurat anul acesta în localitatea Tunari, judeţul Ilfov. În 2013, programul B’est Fest a constat, printre altele, din concerte a peste 100 de artişti români şi internaţionali.

În cadrul festivalului, Let’s Do It Romania!, s-a implicat activ în proiectul Green Village,  care acoperă diverse arii din zona eco. Acesta este un proiect suţinut de Zoli Toth şi încă din 2011 include un târg de ONG-uri, workshopuri şi dezbateri despre responsabilizare ecologică, si expoziţii ale unor lucrări de artă realizate din deşeuri colectate în timpul festivalului.

“Faptul că B’Estfest Summer Camp acordă pentru al treilea an consecutiv un spaţiu dedicat ONG-urilor şi companiilor prietenoase cu mediul, nu poate decât să mă bucure şi să mă facă să sper în continuitatea proiectului Green Village. Succesul de care s-a bucurat acest spaţiu în anii trecuţi mă face să cred că din ce în ce mai mulţi oameni au înţeles importanţa unui mod de viaţă compatibil cu natura”, a declarat Zoli Toth, preşedintele Asociaţiei Star Education şi iniţiatorul acestui proiect.

Vizitatorii Green Village s-au implicat în diferite activităţi alăuri de voluntarii ONG-urilor participante: ateliere ţinute de antreprenori sociali, ateliere de reutilizare creativă a deşeurilor, atelier de personalizare a sacoşei, atelier de plantare a legumelor şi fructelor, colectarea deseurilor din zona de camping si transformarea lor in produse decorative.

 Membrii Let’s Do It Romania! au fost prezenţi în ciuda vremii nefavorabile, promovând curăţenia naţională din 28 septembrie şi invitându-i pe participanţi să ni se alăture în număr cât mai mare. La stand, în ton cu specificul evenimentului, am venit pregătiţi cu obiecte handmade de vânzare, obiecte prin care am vrut să arătăm că “nimic nu se aruncă, totul se refoloseşte” nu sunt doar simple cuvinte.

Pentru a stârni interesul cât mai multor participanţi, la B’estfest au fost organizate jocuri si tombole cu premii, boardgames cu teme eco-friendly, quizz-uri pe teme ecologice şi un Scavanger Hunt. Expoziţiile au avut ca scop promovarea naturii sălbatice din România si a florei şi faunei din Delta Dunării, dar şi prezentarea de instrumente muzicale realizate din deşeuri.

            Pentru că B’estfest  Summer Camp este un eveniment care promovează grija faţă de mediu şi încurajează acţiunile pozitive asupra acestuia, membrii Let’s Do It Romania! doresc să se implice şi în anii următori. Ne dorim să educăm mentalitatea românilor din acest punct de vedere şi îi invităm în număr cât mai mare la curăţenia de anul acesta de pe 28 septembrie.

No Comments

Post A Comment