LDIR lansează proiectul Let’s Do It, Danube! - Let's Do It, Romania!
11287
post-template-default,single,single-post,postid-11287,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

LDIR lansează proiectul Let’s Do It, Danube!

LDIR lansează proiectul Let’s Do It, Danube!

 

“Let’s Do It, Danube!” își propune să desfășoare o amplă campanie de educație în școlile din județele dunarene si curațarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internațională a fluviului, pe 29 iunie 2014.

Județele implicate în acest an la ziua de curățenie sunt Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. Din 2010 până în prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curățat 35 de zone în județul Tulcea și au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunarii si a arealului Deltei Dunării.

Decizia inițierii acestui proiect a avut la bază inițiativa colegilor de la Let`s Do It, World! de a curăța bazinul Mării Mediterane. Una dintre cele mai importante componente ale acestui proiect este implicarea elevilor pentru a înțelege importanța protejării arealului Dunării și nu numai. Programul va aduce metode moderne de educare a tinerilor din scolile implicate (de exemplu, un concurs de creație având ca tema Dunărea și prietenii Dunării) iar cadrele didacticevor fi sustinute cu material si tehnologie. Pentru elevi, am pregatit un concurs de creatie avand ca tema Dunarea si prietenii Dunarii  ”, a declarat Andrei Coșuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!“

De asemenea, începând cu anul viitor, initiativa va fi extinsă la nivel regional, implicând toate țările prin care fluviul trece.

###

 “Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

Foto credit: dreamstime.com, Fotografie 1

3 Comments
 • Florentina
  Posted at 01:54h, 26 March Reply

  Buna. Sunt diriginta la o clasa incepatoare de liceu si vreau sa particip cu clasa mea la acesta campanie. Putem participa doar ca voluntari ai unui ONG sau si din partea scolii? Multumesc.

  • bogdan
   Posted at 09:01h, 20 June Reply

   E ok din partea scolii. Sau nici macar atat nu e necesar. Nu este obligatorie vreo legatura cu o institutie.

   • oana.grigore
    Posted at 15:02h, 20 June Reply

    este ok din partea scolii.

Post A Comment