Aplicaţia mobilă Let’s Do It, Romania! în finala Nokia Calling All Innovators - Let's Do It, Romania!
1883
post-template-default,single,single-post,postid-1883,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Aplicaţia mobilă Let’s Do It, Romania! în finala Nokia Calling All Innovators

Aplicaţia mobilă Let’s Do It, Romania! în finala Nokia Calling All Innovators

 


Echipa Let’s Do It, Romania! se mândreşte cu o nominalizare în finala Nokia Calling All Innovators Romania. Cristian Ştreng, membru al echipei de IT, a realizat acum câteva luni o aplicaţie mobilă pentru telefoane pentru ca tot mai mulţi voluntari să poată participa la acţiunea de cartare, chiar şi dacă nu au un GPS extern. Această aplicaţie rulează pe telefoane care suportă JavaME (majoritatea telefoanelor) şi permite vizualizarea hărţii mormanelor, adăugarea de mormane care sunt stocate în memoria telefonului, iar la sfârşit upload-ul lor pe serverul Let’s Do It, Romania!

Pentru a putea folosi această aplicaţie, este nevoie de un telefon mobil care să suporte Java MIDP 2.0 (JavaME), serviciu de date activ pentru a vizualiza harta şi pentru a face upload mormanelor înregistrate, precum şi GPS intern pe telefon sau GPS receiver conectat pe Bluetooth pentru a adăuga mormane.

Pentru această aplicaţie extreme de utilă realizării cu success a hărţii deşeurilor din România, Cristian Ştreng a intrat în finala Calling All Innovators Romania la secţiunea “Eco/Being Green”.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 14 septembrie, cu doar 11 zile înainte de Ziua de Curăţenie Naţională. Sperăm să fie cu noroc pentru Cristian şi Let’s Do It, Romania! să câştige marele premiu.


Aplicaţia mobilă poate fi descărcată de la acest link, iar un tutorial pentru folosirea acesteia se găseşte aici.


 

No Comments

Post A Comment