Let’s Bike It, Romania! Cartare pe două roţi, ediţia a 3-a!


Ce este Let’s Bike It?


Lets Bike It 3


Let’s Bike It a început ca o întâmplare frumoasă pe biciclete pusă la cale de Vlad Dulea și Geo Atreides cu “complicitatea” Let’s Do It România.Let’s Bike It este încercarea de a ne implica şi noi, bicicliştii, în proiectul Let’s Do It, Romania!

Din când în când, în weekend, ne dăm întâlnire într-un parc şi pornim în gaşcă pe biciclete către o zonă din afara Bucureştiului (de obicei cam la 25 de km de centrul orașului).

O dată ajunși la punctul – îi spunem noi – de campare, ne odihnim un pic, ne împărțim în echipe de 3-4 bicicliști și pornim tot pe biciclete pe câteva trasee aflate pe o rază de aproximativ 10 km față de locul de campare. În timpul parcurgerii acestor trasee, acolo unde descoperim pe câmp sau pe marginea drumul mormane de gunoaie (care evident, nu ar fi avut ce sa caute acolo) ne oprim, notăm poziția GPS a locului respectiv plus câteva detalii despre mormanul de gunoi și apoi pornim mai departe. Acestei acțiuni îi spune cartare. Citiţi mai multe despre cartare chiar de pe site-ul Lets Do It Romania.

După câteva ore de cartat echipele se întorc la punctul de campare și după ce toată lumea este odihnită plecăm înapoi spre București. Toată această acțiune durează de obicei de pe la 9:30 dimineața și pe la orele 18:30 suntem înapoi în București.


Ce se întâmplă mai departe?

Obiectivul efortului de cartare îl constituie identificarea tuturor mormanelor de gunoi din Romania şi crearea unei “Hărţi a deşeurilor”. Aceasta are o importanţă capitală întrucât constituie baza efortului logistic ce va asigura cadrul pentru curăţarea respectivelor puncte.


Dar asta nu e tot!


Pe lângă ceea ce am scris mai sus, Let’s Bike It mai înseamnă şi:

  • socializare – de-a lungul ediţiilor trecute am cunoscut oameni deosebiţi care împărtăşesc aceeaşi pasiune: bicicleta
  • o zi superbă în natură – aer curat, mişcare, sănătate
  • peisaje superbe – pe care altfel nu ai avea ocazia să le vezi. Pasionaţii de fotografie au avut subiecte extraordinare de-a lungul ediţiilor trecute.


Iată mai jos câteva din afişele ediţiilor trecute (pozele din afişe sunt chiar din timpul plimbărilor)

let's bike it let's do it bucuresti romania geo atreides vlad   dulea let's bike it let's do it bucuresti romania geo atreides vlad   dulea let's bike it let's do it bucuresti romania geo atreides vlad   dulea
via LetsBikeIt.ro

Lasă aici o părere, o idee

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

4 Comentarii