"Let`s Do It, Danube!" 2016: Marele Premiu, un laborator de informatică, merge la Tulcea
13333
post-template-default,single,single-post,postid-13333,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

“Let`s Do It, Danube!” 2016: Marele Premiu, un laborator de informatică, merge la Tulcea

“Let`s Do It, Danube!” 2016: Marele Premiu, un laborator de informatică, merge la Tulcea

DSC_1841

În perioada februarie-iunie, echipa “Let`s Do It, Romania!” a desfășurat cea de-a treia ediție “Let’s Do It, Danube!”, o competiție în premieră dedicată unităților de învățământ din județele dunărene, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, susținut de Kaufland România. Marele premiu, un laborator de informatică în valoare de 15.000 de euro a ajuns la Colegiul Economic Delta Dunării” din Tulcea.  Laboratorul cuprinde 30 de calculatoare, licențele necesare și mobilierul adecvat.

“Let`s Do It. Danube!” înseamnă, în primul rând, educare și responsabilizare. Este un proiect care vorbește tinerei generații, într-un mod prietenos și ușor de înțeles, despre resurse și modul în care le putem valorifica și economisi pe termen lung. Am descoperit în timpul activităților multă deschidere și dorință de a avea grijă de mediu, oameni tineri care înțeleg ce înseamnă respectul față de natură și față de resursele planetei. Felicitări câștigătorilor și mulțumim tuturor celor 155 de școli participante pentru implicare!” a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let’s Do It, Romania!”.

Premiul II a fost câștigat de Liceul “Ștefan Diaconescu” din județul Olt, care a primit un laptop, o tablă interactivă și un videoproiector, iar premiul III a fost acordat Școlii Gimnaziale “Aurel Vlaicu” din județul Ialomița, care a primit un echipament multifunctional.  De asemenea, a existat și o categorie dedicată unitatilor de invățământ în funcție de ciclul de proveniență, cu premii în valoare totală de 3.000 euro/ciclu de învățământ. La această categorie au fost premiate școli din Galați, Teleorman, Olt, Mehedinți, Tulcea, Călărași și Constanța. Jurizarea participanților a fost realizată în fiecare etapă, iar însumarea punctajelor a dat clasamentul final. Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la 35 000 euro.

Campania de educare ecologică în școlile din județele dunărene a implicat peste 17 245 de elevi și părinți. Aceasta a inclus ateliere de reutilizare creativă a deșeurilor pentru copiii din clasele 0-IV (2578 elevi),  training-uri interactive pentru cei din clasele V-XII (6851 elevi) și pentru părinți (7726 părinți). De asemenea, a fost organizat si un concurs de colectare selectivă (34 506 kg deșeuri strânse) și un concurs de eseuri având tema “O comunitate sustenabilă” (unde au participat 204 elevi).

Este deja cel de-al treilea an în care susținem acest proiect unic, cu impact real în comunitățile dunărene. Educația este una dintre direcțiile cheie pentru Kaufland România, iar faptul ca vedem atât de mulți elevi dedicați în acțiuni pentru mediu ne bucură și ne încurajează. Mulțumim tuturor pentru implicare!” a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.

“Let’s Do It, Danube!” va include și o curățare a malurilor Dunării, care va avea loc pe 25 iunie, cu ocazia Zilei Dunării, în toate județele dunărene. Campania se va încheia cu o tabără organizată în luna iulie, în care cei mai implicați elevi și cadre didactice vor lua parte la activităti cu rol educativ legate de mediu.

“Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!” și are loc în toate județele dunărene. “Let’s Do It, Danube!” a fost realizat în parteneriat cu Fundația “Mâini Întinse” (Tulcea), Asociația de Turism Ecologic “Camena” (Mehedinți), Asociația “Cuvioasa Parascheva” (Ialomița), Asociația de Economie Socială a Tinerilor (Teleorman), Fundația Activity (Caraș-Severin), Asociația “Dunărea de Jos”(Călărași), Asociația Națională de Dezvoltare Continuă a Tineretului din România (Dolj).  Proiectul este realizat cu sprijinulMinisterului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.

 

No Comments

Post A Comment