Cartarea a intrat pe ultima sută de metri - vineri, 23 iulie, lansăm LDIR în Satu Mare! - Let's Do It, Romania!
1753
post-template-default,single,single-post,postid-1753,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Cartarea a intrat pe ultima sută de metri – vineri, 23 iulie, lansăm LDIR în Satu Mare!

Cartarea a intrat pe ultima sută de metri – vineri, 23 iulie, lansăm LDIR în Satu Mare!


 

Echipa “Let`s Do It, Romania!” vă invită la conferinţa de lansare a proiectului în judeţul Satu Mare. Aceasta va avea loc vineri, 23 iulie 2010, ora 13:00, în sala mică de şedinte a Consiliului Judeţean Satu Mare.

 

Proiectul se bucură local şi de sprijinul Radio Transilvania:

http://www.radiotransilvania.ro/Stiri-Satu-Mare/echipa-lets-do-it-romania-va-face-curat-si-la-noi-in-judet.html

 

“Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi românii sunt aşteptaţi să se implice. Putem stabili un record: în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).

 

Două dintre obiectivele principale sunt curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări care au fost solicitate României şi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene. Pentru curăţarea deşeurilor, este necesară crearea hărţii deşeurilor, hartă ce va fi obţinută în cadrul etapei de cartare.

 

Cartarea presupune determinarea poziţiei (folosind un dispozitiv GPS), compoziţiei şi dimensiunii mormanelor de deşeuri din arealele naturale, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special.

 

Rezultatul final al acestei acţiuni este realizarea hărţii deşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie. Cartarea este o etapă cheie în evoluţia proiectului „Let’s Do It, Romania!”, în lipsa căreia acţiunea din ziua de curăţenie ar fi imposibilă.

 

Proiectul se bucură de susţinerea Ministerului Mediului şi al Pădurilor, care implică structurile sale din teritoriu – Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Naţională “Apele Române”, cu  structurile subordonate – şi de cea a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor.

 

Vă aşteptăm alături de noi!

 

Contact:

 

Claudia Donca        0742 237 842      [email protected], echipa judeţeană de conducere

Natalia Achim        0727 301 388     [email protected], echipa judeţeană de logistică

 

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/


1Comment

Post A Comment