Let’s Do It, Romania continuă cartarea! Pe 17-18 iulie, judeţul Sălaj este în prim-plan! - Let's Do It, Romania!
1730
post-template-default,single,single-post,postid-1730,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Let’s Do It, Romania continuă cartarea! Pe 17-18 iulie, judeţul Sălaj este în prim-plan!

Let’s Do It, Romania continuă cartarea! Pe 17-18 iulie, judeţul Sălaj este în prim-plan!

Sălaj, 15 iulie 2010


Pentru că orice proiect important are nevoie de acţiuni pe măsură, echipa „Let’s Do It, Romania!” anunţă acţiunea de cartare în judeţul Sălaj. În perioada 17-18 iulie sunt aşteptaţi la acţiune toţi sălăjenii care doresc să aibă un judeţ mai curat, cartarea fiind esenţială pentru Ziua de Curăţenie Naţională, 25 septembrie.


În cadrul proiectului „Let’s Do It, Romania!”, Sălajul are deja 25 de echipe de voluntari înscrişi pentru a identifica mormanele de gunoi din judeţ şi a realiza harta cu care se va porni la lucru în 25 septembrie.


Din totalul de echipe, şapte vor acţiona în zona extravilană a municipiului Zalău, în 16-18 iulie. Voluntarii pornesc vineri dimineaţa la ora 10 pe trasee dinainte stabilite (realizate în baza unor hărţi militare) şi vor identifica mormanele de deşeuri, le vor localiza poziţia pe GPS, vor nota date referitoare la compoziţia deşeurilor (menajer, PET, sticlă, hârtie, resturi de materiale de construcţii) şi vor face fotografii din mai multe unghiuri, pentru ca, odată stabilită harta deşeurilor, să se poată stabili necesarul de materiale care vor trebui obţinute ulterior în proiect.


La fel se va proceda şi în zona oraşului Jibou, unde sunt patru echipe de voluntari care vor realiza cartarea în extravilanul oraşului. De menţionat că, energia şi entuziasmul voluntarilor au ca rezultate acţiuni de cartare desfăşurate  în această săptămână zona localităţii Mirşid şi malurile Someşului, în zona Jibou. În acest sens, echipa a fost susţinută de Direcţia pentru Sănătate Publică Sălaj, care a pus la dispoziţie o maşină, pentru deplasarea în teren, şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj, care a sprijinit cu un echipaj de intervenţie şi o barcă dn dotare.


În zona oraşului Şimleu Silvaniei, s-au stabilit 12 echipe de voluntari, din care trei au realizat cartarea, în această săptămână, pentru localităţile Vârşolţ, Boghiş şi Plopiş – zona forestieră înspre Halmăşd. Celelalte echipe vor efectua acţiunea de cartare în perioada 16-18 iulie, în extravilanul localităţilor Şimleu Silvaniei, Sărmăşag, Nuşfalău, Plopiş, Iaz, Halmăşd, Marin, Crasna, Huseni, Pericei.


În zona Cehu Silvaniei, s-a efectuat joi cartarea de către o echipă de voluntari ce a ieşit în teren cu o maşină pusă la dispoziţia echipei „Let’s Do It, Romania!” de Sistemul de Gospodărire a Apelor Sălaj.


Pentru alte trei trasee stabilite pentru Sălaj, se va ieşi în teren cu o maşină pusă la dispoziţie de Ioan Tăutu (persoană fizică).


Pe lista autorităţilor care sprijină proiectul se află Prefectura Sălaj, Consiliul Judeţean Sălaj, Sistemul de Gospodărire a Apelor Sălaj, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj. Lista este în continuare deschisă, deoarece orice ajutor este binevenit pentru buna organizare a Zilei de Curăţenie Naţională.


În judeţul Sălaj sunt semne clare că „Let’s Do It, Romania!” este pe placul tuturor, autorităţile locale şi judeţene fiind dispuse să ne sprijine în data de 25 septembrie, prin mobilizarea voluntarilor proprii şi prin sprijinirea cu materiale de care avem nevoie pentru curăţenia generală.


Toţi cei care doresc să ia parte la acţiunea de curăţenie din 25 septembrie se pot înscrie pe site-ul www.letsdoitromania.ro, completând formularul destinat Zilei de Curăţenie Naţionale.!


Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi românii sunt aşteptaţi să se implice. Putem stabili un record: în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect.Mihaela Moldovan, mihaela.moldovan@letsdoitromania.ro, 0745 416 017, echipa de comunicare Sălaj

Anamaria Hâncu, anamaria.hancu@letsdoitromania.ro, 0734 857 405, coordonator echipa de comunicare centru

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

Grup pe Facebook: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=125972337425799&ref=ts


No Comments

Post A Comment