Rio Bucovina se alătură acțiunii „Let’s Do It, Danube!” - Let's Do It, Romania!
11597
post-template-default,single,single-post,postid-11597,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Rio Bucovina se alătură acțiunii „Let’s Do It, Danube!”

Rio Bucovina se alătură acțiunii „Let’s Do It, Danube!”

logo-bucovina-2014

București, 24 iunie 2014 – Rio Bucovina se alătură „Let’s Do It, Romania!” în acțiunea de ecologizare a malurilor și apelor Dunării de pe teritoriul românesc, desfășurată pe data de în 28 și 29 iunie. Echipe de voluntari formate din reprezentanți ai companiei vor participa la actiunea „Let’s Do It, Danube!”, de Ziua Internațională a Dunării.

Platforma de CSR a Rio Bucovina are printre obiectivele principale informarea, educarea și susținerea comunității pentru adoptarea unei atitudini responsabile în favoareafata de mediului înconjurător, prin implicarea activă a companiei. Astfel, Rio Bucovina s-a alăturat celei mai ample actiuni de ecologizare din România din acest an, inițiată de „Let’s Do It, Romania!”, cu scopul comun de a acționa și de a atrage atenția asupra importanței păstrarii bogățiilor naturale ale țării.

„O parte importantă din misiunea Rio Bucovina o reprezintă inițierea și implementarea unor proiecte care au în vedere grija față de mediul înconjurător, astfel încât generațiile viitoare să trăiască într-o lume mai curată. Drept dovadă, prin intermediul Eco-Rom Ambalaje, în calitate de preluator de responsabilitate, Rio Bucovina atinge și depășește obiectivele legale anuale de valorificare și reciclare a deșeurilor de ambalaje.

Dacă până acum am investit foarte mult în optimizarea liniilor de producție și în adoptarea unor standarde eco aliniate normelor europene, anul acesta ne-am propus să ducem mai departe participarea companiei în susținerea comunității. Începem prin informarea și implicarea directă a angajaților Rio Bucovina în activități ecologice, deoarece credem cu tărie că schimbarea începe din interior. Așadar, „Let’s Do It, Danube!” reprezintă o primă acțiune concretă dintr-un amplu program de CSR, pe care îl dezvoltăm pe termen lung”, a declarat Andreea Constantinescu, Marketing Manager Rio Bucovina.

„După 4 ani consecutivi în care peste 900.000 voluntari din întreaga țară au participat la Ziua de Curățenie Națională și au colectat 2.000.000 saci cu deșeuri, anul acesta am decis să ne concentrăm eforturile asupra malurilor și cursului Dunării. De-a lungul activității noastre am conștientizat cât de importantă este respectarea și păstrarea biodiversității din și de pe cursul apelor și ne bucurăm să avem alături de noi o companie care apreciază inițiativa noastră și se implică activ în viața comunității. Suntem încrezători ca împreună cu Rio Bucovina și toți susținătorii noștri vom reuși din nou să ne atingem obiectivele propuse prin acțiunea „Let’s Do It, Danube!”, reușind încă o data să contribuim la păstrarea locurilor frumoase din România”, a completat Andrei Coșuleanu, Director Executiv „Let’s Do It, Romania!”.

Din 2013, Rio Bucovina este prima companie din Romania care a adoptat pentru ambalajele de tip PET ale apei minerale naturale plate Bucovina, standardul european de dop 29/25. Prin introducerea acestui standard, Rio Bucovina s-a aliniat la recomandările și directivele Uniunii Europene în vederea realizării programului de prevenire a deșeurilor de ambalaje, punând la dispoziția consumatorilor un produs prietenos cu mediul înconjurător.

Despre Rio Bucovina

Compania Rio Bucovina, companie cu capital 100% privat, a fost inființată în anul 2006, având ca obiect principal de activitate îmbutelierea apei minerale naturale Bucovina, precum și producția băuturilor răcoritoare.

Mărcile proprii comercializate de Rio Bucovina sunt: Bucovina – apă minerală naturală plată și carbogazificată; La Vitta – apă de izvorsi apă de masă, Malibu – apă de masă; La Vitta, Malibu, Bon Ton, RIO – băuturi răcoritoare carbogazoase; Golden Horse – băutură energizantă, La Vitta – produse alimentare.

Rio Bucovina are în portofoliu Bebe Bucovina – singura apă minerală naturală plată din România în ambalaj ultraigienic, produs în mediu steril, recomandată pentru prepararea formulelor de lapte, a ceaiurilor și meselor de cereale sau pentru diluarea sucurilor naturale destinate bebelușilor.

Despre Let’s Do It, Romania!

« Let`s Do It, Romania! » este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50.000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, Let`s Do It, Romania! a implicat peste 900.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

Let`s Do It, Romania! este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

No Comments

Post A Comment