Prahova - Let’s Do It, Romania! completează harta deşeurilor! - Let's Do It, Romania!
1481
post-template-default,single,single-post,postid-1481,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Prahova – Let’s Do It, Romania! completează harta deşeurilor!

Prahova – Let’s Do It, Romania! completează harta deşeurilor!Echipa “Let`s Do It, Romania!” vă invită la conferinţa de lansare a proiectului care va avea loc sâmbătă, 19 iunie 2010, ora 10 în sala de 200 de locuri a Consiliului Judeţean Prahova, Bd-ul. Republicii nr. 2.


“Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi cetăţenii sunt aşteptaţi să se implice. Putem stabili un record: în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).


Două  dintre obiectivele principale sunt curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări care au fost solicitate României şi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene. În plus, proiectul îşi propune mobilizarea şi implicarea autorităţilor centrale pentru aplicarea de măsuri şi sancţiuni, precum şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa adoptării unui comportament responsabil faţă de mediu.


Pentru curăţarea deşeurilor, este necesară crearea hărţii deşeurilor, hartă ce va fi obţinută în cadrul etapei de cartare. Cartarea presupune determinarea poziţiei (folosind un dispozitiv GPS), compoziţiei şi dimensiunii mormanelor de deseuri din arealele naturale, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special. În baza hărţii realizate vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie.


Cartarea este o etapă cheie în evoluţia proiectului „Let’s Do It, Romania!”, în lipsa căreia acţiunea din ziua de curăţenie ar fi imposibilă. Etapa de cartare va fi demarată pe data de 19 iunie 2010, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului.


Proiectul se bucură de susţinerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, care implică structurile sale din teritoriu – Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Naţională “Apele Române”, cu structurile subordonate – şi de cea a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În organizare sunt implicate până în acest moment 25 ONG-uri, 11 autorităţi centrale şi locale, o serie de persoane publice şi cel mai important, cetăţenii.


Programul conferinţei:

 • ora 10:00 – 10:20   sosire şi prezentare invitaţi
 • ora 10:20 – 10:40   conferinţa de presă – prezentare proiect
 • ora 10:40 – 11:00   întrebări, nelămuriri (de la toti participanţii)
 • ora 11:00 – 12:00   discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi coordonatori locali
 • ora 11:00 – 16.00  instructajul voluntarilor şi împărţirea traseelor

  Ne bazăm pe sprijinul dumneavoastra pentru implementarea acestui proiect in judeţul nostru!


Vă  aşteptăm alături de noi!


Gabriela Buligescu, gabriela.buligescu@letsdoitromania.ro, 0722 250 932; 0735 877 502, coordonator judeţ Prahova.

Anamaria Hâncu, anamaria.hancu@letsdoitromania.ro, 0734 857 405, coordonator echipa comunicare centru

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza pe Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

Grup pe Facebook: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=125972337425799&ref=ts2 Comments
 • taxa auto
  Posted at 19:57h, 02 June Reply

  Bine spus, pacat ca nu o citesc cei ce trebuie sa o citeasca

 • chestionare auto
  Posted at 15:38h, 06 June Reply

  Este cel mai cuprinzator text despre Prahova – Let’s Do It, Romania!
  completează harta deşeurilor! . Bravo!

Post A Comment