Let’s Do It, Romania! completează harta deşeurilor cu încă un judeţ: Ilfov! - Let's Do It, Romania!
1493
post-template-default,single,single-post,postid-1493,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Let’s Do It, Romania! completează harta deşeurilor cu încă un judeţ: Ilfov!

Let’s Do It, Romania! completează harta deşeurilor cu încă un judeţ: Ilfov!Echipa centrală “Let`s Do It, Romania!” vă invită la conferinţa de lansare a proiectului pentru judeţul Ilfov care va avea loc vineri, 18 iunie 2010, ora 11 în ceainăria Cărtureşti Verona, la mansardă (str. Arthur Verona, nr. 13-15, Sector 1, Bucureşti). Cu ocazia acestui eveniment, vor fi prezentate şi rezultatele acţiunilor de curăţenie-pilot din judeţele Cluj, Argeş, Timiş şi de pe Valea Arieşului, organizate de echipa „Let’s Do It, Romania!”, de echipele locale şi de partenerii acestora, prezentaţi pe site-ul proiectului.


“Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi cetăţenii sunt aşteptaţi să se implice. Putem stabili un record: în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).


Două  dintre obiectivele principale sunt curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări care au fost solicitate României şi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene. În plus, proiectul îşi propune mobilizarea şi implicarea autorităţilor centrale pentru aplicarea de măsuri şi sancţiuni, precum şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa adoptării unui comportament responsabil faţă de mediu.


Pentru curăţarea deşeurilor, este necesară crearea hărţii deşeurilor, hartă ce va fi obţinută în cadrul etapei de cartare. Cartarea presupune determinarea poziţiei (folosind un dispozitiv GPS), compoziţiei şi dimensiunii mormanelor de deseuri din arealele naturale, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special. În baza hărţii realizate vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie.


Cartarea este o etapă cheie în evoluţia proiectului „Let’s Do It, Romania!”, în lipsa căreia acţiunea din ziua de curăţenie ar fi imposibilă. Etapa de cartare va fi demarată pe data de 19 iunie 2010.


Proiectul se bucură de susţinerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, care implică structurile sale din teritoriu – Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Naţională “Apele Române”, cu structurile subordonate – şi de cea a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În organizare sunt implicate până în acest moment 25 ONG-uri, 11 autorităţi centrale şi locale, o serie de persoane publice şi cel mai important, cetăţenii.


Programul conferinţei:

  • ora 10:40 – 11:00   sosire şi prezentare invitaţi
  • ora 11:00 – 11:40   conferinţa de presă – prezentare proiect
  • ora 11:40 – 12:00   întrebări, nelămuriri (de la toti participanţii)
  • ora 12:00 – 14:00   discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor, mass-media, companii


Vă  aşteptăm alături de noi!


Anamaria Hâncu, anamaria.hancu@letsdoitromania.ro, 0734 857 405, coordonator echipa comunicare centru

Anca Baniţă, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza pe Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

Grup pe Facebook: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=125972337425799&ref=tsNo Comments

Post A Comment