Let`s Do It, World! Let`s Do It, Romania! - Let's Do It, Romania!
6538
post-template-default,single,single-post,postid-6538,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Let`s Do It, World! Let`s Do It, Romania!

Let`s Do It, World! Let`s Do It, Romania!

 

În 2012, peste 85 de țări din întreaga lume vor organiza o zi de curățenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie. România este pe harta mondială – Ziua de Curățenie Națională este 12 mai, zi în care vor mai face curățenie și Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.


 

Acțiunea globală de curățenie este organizată sub numele de Let`s Do It, World!, fiind inițiată de comunitatea cu același nume, care cuprinde toate țările în care a fost deja realizat proiectul “Let`s Do It!” Cele 85 de țări participante din întreaga lume îşi propun să aducă o schimbare reală și să demonstreze că oamenilor le pasă de natură și de ţara în care locuiesc şi că vor să trăiască într-o lume mai responsabilă. În aceeași perioadă cu România vor organiza acțiuni și Estonia si Portugalia (24 martie), Mexic (31 martie), Austria si SUA – statul California (21 aprilie), Marea Britanie (13 mai). Lista completă este disponibilă pe www.letsdoitworld.org.

 

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, echipa “Let’s Do It, Romania!” îi invită pe toți locuitorii României să ia parte la mișcarea internațională de curățenie și să arate că le pasă de țara lor. După succesul primelor două ediţii din 2010 şi 2011, la care au participat peste 500 000 de voluntari şi care au colectat peste 1 300 000 de saci de deşeuri, este momentul unei noi provocări pentru România.

 

România este cea mai mare ţară din comunitatea “Let’s Do It, World!” care a organizat o acțiune de curăţenie la nivel național. De asemenea, România este un model de succes pentru alte țări din proiect, mai multe inițiative locale fiind preluate și la nivel internațional: aplicațiile create de echipa de IT, unele dintre strategiile de project management, logistică sau comunicare sunt acum folosite și în alte țări „Let`s Do It!”

 

 

Anul acesta, acțiunea de curățenie națională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare județ vor fi propuse și alese zonele în care se va face curățenie, fiecare locuitor al țării având astfel posibilitatea de a propune și a vota zona pe care și-o dorește curată. Numărul de zone din fiecare județ va fi stabilit în funcție de zonele propuse, dar și de resursele locale. Printre primele propuneri se numără pădurea Snagov, Băneasa din Bucureşti, zona lacului Vidraru în Argeş, Codrii Paşcaniului în Iaşi sau Lacul lui Eminescu în Botoşani.

 

 

În urma etapei de vot, echipa “Let’s Do It, Romania!” va comunica zonele alese în fiecare judet pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, zone care vor fi curățate pe 12 mai. Întregul regulament al campaniei va fi disponibil în curând pe www.letsdoitromania.ro. După Ziua de Curățenie Națională, zonele curățate vor fi monitorizate constant de echipele locale Let`s Do It, Romania!

 

 

Obiectivul strategic al acțiunii din acest an este creșterea procentului de reciclare a deșeurilor la 30% din numărul de saci colectați, de la 26% în 2011 și 17% în 2010.

 

Curățenia Națională nu este singurul proiect organizat de echipa “Let’s Do It, Romania!” în acest an. După data de 12 mai, 3 proiecte noi vor fi demarate: Registrul National al Deseurilor, 0 deseuri si Let’s Train It. Mai multe detalii vor fi anunțate în momentul lansării.

 

###

 

Pentru mai multe informații, persoanele de contact sunt:

 

Persoane de contact:
Anamaria Hâncu,
[email protected], 0734 857 405
Anca Baniţă,
[email protected], 0724 229 678
Site:
http://www.letsdoitromania.ro
Blog
http://www.blog.letsdoitromania.ro
Twitter:
http://www.twitter.com/letsdoitro
Cauza de Facebook:
http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/
Pagina de Facebook:
http://www.facebook.com/LetsDoItRO


10 Comments
 • Constantin
  Posted at 14:06h, 12 March Reply

  Sper ca lumea sa inteleaga ca sa nu mai arunce gunoiul pe unde vede.Ar trebui sa strangem semnaturi pentru infiintarea unei autoritati ca sa amendeze pe toti cei care arunca gunoaie, indiferent ca este deputat sau alta functie publica.Nepasarea a adus tara in situatia actuala!
  Let`s Do It, Romania!

  • admin
   Posted at 17:49h, 16 March Reply

   Constantin o sa tinem cont de parerea ta si ne vedem pe 12 mai la curatenie. Let`s do it Constantin !!! 🙂

  • Wasim
   Posted at 16:31h, 24 March Reply

   Felicitari!Il sustin si eu , si l-am rpamovot pe Facebook!Iar numele e OK! E un proiect pornit si inspirat de alte tari , si a fost foarte bine ca l-am incercat/adoptat si noi !Sunt foarte curioasa in cat timp vor procesa anul asta deseurile adunate!Anul trecut le-a trebuit ceva vreme !Ca idee eu as face o campanie mult mai ampla si sustinuta (deci , trebuie fonduri, sponsori, etc. ) in care sa intelegem ca Strada nu e cosul tau de gunoi! , si ca si Lumea incepe din curtea ta! Trateaz-o cu respect si respecta-te pe tine! Si daca tot am ajuns aici , ce faceti voi atunci cand neanderthalianul arunca gunoiul / mucul tigarii/ hartia/ coaja de banana pe jos ? Si daca ati facut ceva , a avut vreun rezultat ?ceţi place? 0

 • Madalin Blidaru
  Posted at 17:44h, 12 March Reply

  Super! Cred ca 12 mai este o zi mult mai buna, in special datorita sezonului, dar nicio data o zi nu este suficienta.

  • admin
   Posted at 17:48h, 16 March Reply

   Madalin ne vedem pe 12 mai !!! Si daca vrei sa faci parte din echipa Let`s do it Romania asteptam cv-ul tau.

   • Mul
    Posted at 18:14h, 24 March Reply

    Anul trecut am ramas in urma cu multe. Ajunsesem uuilmtl judet care nu prea avea inscrisi pe site. Anul asta poate ne miscam mai repede, din tate punctele de vedere.Cat despre rezultate, daca educarea incepe cu noi, s-ar putea ca neanderthalianul sa faca si el o schimbare. Nu acum, dar poate peste un an sau doi, ca proiectul va fi sustinut anualceţi place? 0

 • Filip Paula
  Posted at 16:08h, 17 March Reply

  vreau si eu sa fac parte din echipa let’s do it romania…adica ma gandeam ca si liceul nostru ar putea face ceva in privinta asta…e doar o sugestie deocamdata
  ma bucur de o asemenea actiune
  va sustin!;)
  :d

  • admin
   Posted at 21:54h, 18 March Reply

   Multumim Filip pentru sustinere si abia asteptam sa te vedem alaturi de colegii tai pe 12 mai la curatenie. Daca vrei sa faci parte din echipa verifica la adresa http://www.letsdoitromania.ro/hai-cu-noi posturile vacante la noi in echipa. Te asteptam ! Let`s do it Filip ! 🙂

 • Stefan Florin
  Posted at 14:46h, 19 March Reply

  Buna ziua,

  Dorim sa ne alaturam si noi (santierul naval Braila) campaniei dvs.
  Va rog sa ma contactati pe mail sa stabilim detaliile.

 • mariana
  Posted at 07:23h, 26 April Reply

  sigur ca vin si eu si incerc sa conving si prieteni cu cit suntem mai multi cu atit va fi mai putina mizerire

Post A Comment