“Let`s Do It, Romania!” si in 2011 - Let's Do It, Romania!
4200
post-template-default,single,single-post,postid-4200,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

“Let`s Do It, Romania!” si in 2011

“Let`s Do It, Romania!” si in 2011

Cel mai mare proiect de implicare sociala din tara, “Let`s Do It, Romania!”, va fi organizat din nou si in 2011. Ziua de Curatenie Nationala este in acest an 24 septembrie!

 

 

Odata cu lansarea oficiala a noii editii, a fost publicat in premiera si raportul oficial pentru actiune realizata in 2010, pe data de 25 septembrie. Acesta poate fi gasit si pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro. Raportul contine informatii despre etapele urmate pe parcursul anului 2010, pe fiecare dintre domeniile importante ale proiectului: project management, comunicare, IT, logistica, fundraising, dar si cifre relevante si lucruri mai putin stiute din interiorul echipei.

 

Cifrele generale ale proiectului arata ca peste 200 000 de voluntari au participat la curatenia de pe 25 septembrie, din toate cele 41 de judete al tarii, care au strans peste 550 000 de saci de deseuri.  Pe partea de organizare, 5 autoritati centrale si peste 2.000 de autoritati locale au fost implicate pe parcursul proiectului, impreuna cu 1289 organizatori la nivel national (60 organizatori nationali, 21 coordonatori regionali, 84 organizatori judeteni si 1145 organizatori locali). Au fost implicati peste 294 parteneri de logistica (salubrizare, valorificare si depozitare), peste 350 companii si peste 255 ONG-uri.

 

Noutatea principala din acest an este reprezentata de noul sistem de cartare, care va fi bazat de data aceasta pe “zone de cartare”, de aproximativ 3×3 km fiecare (numite si griduri). Fiecarui voluntar care se inscrie pentru cartare isi va alege zone de cartare proprii, iar raportarea se va face incarcand pe intranetul proiectului informatiile de pe teren. Noul sistem permite calcularea procentajului cartat din fiecare judet, dar si alocarea resurselor in zonele cu probabilitatea cea mai mare de a exista gunoi. Obiectivul final al acestui sistem este Harta Deseurilor, instrumentul cheie pentru organizarea voluntarilor pentru ziua de curatenie. Harta Deseurilor va sta la baza Registrului National al Deseurilor, gandit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din Romania, util pentru autoritati si organizatori.

 

Anul acesta, “Let`s Do It, Romania!” isi propune sa depaseasca recordul stabilit anul trecut si sa mobilizeze 500 000 de voluntari in ziua de 24 septembrie. Echipa de proiect beneficiaza de suportul mai multor parteneri de elita, recunoscuti pentru profesionalism in ariile lor de expertiza: Institutul Roman de Training si Ascendis (training), Asociatia Romana de Salubritate, Urban si Romprest (logistica), Friends (advertising). De asemenea, Comunitatea “Let`s Do It, World!” este sustinuta oficial de Parlamentul European, 406 membri au semnat Declaratia Nr. 3/2011, prin care isi ofera suportul pentru LDIW si vor cere Comisiei Europene imbunatatirea legislatiei UE cu privire la managementul deseurilor.

 

 

In afara obiectivului evident, curatarea tarii de deseuri, proiectul are si o importanta componenta de educare si responsabilizare a populatiei, in ceea ce priveste grija fata de mediul inconjurator.

“Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata.

 

Persoane de contact:

Anamaria Hancu, anamaria.hancu@letsdoitrormania.ro, 0734 857 405

Anca Banita, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

 

8 Comments
 • admin
  Posted at 04:27h, 15 June Reply

  test

 • jurnalist
  Posted at 16:43h, 15 June Reply

  Cred ca 55 000 de saci sunt cam putini pt 200 000 de voluntari 🙂 nu lipseste cumva un zero?

 • admin
  Posted at 21:25h, 15 June Reply

  multumim pentru observatie, am corectat 🙂

 • Let's Do It Romania 2011
  Posted at 10:51h, 16 June Reply

  […] Conferinţa de lansare a evenimentului din 2011 a început cu statistici, cifre, concluzii şi s-a terminat cu promisiuni, vise şi speranţe. Speranţe într-o Românie mai civilizată! Speranțe într-o Românie mai curată! […]

 • forum it
  Posted at 12:10h, 05 July Reply

  Anul trecut am adunat 3 saci! Anul acesta sper sa strang mai multi!

  • Alexandru Ionut
   Posted at 20:52h, 20 September Reply

   poate vrei sa zici mai putini nu? 🙂

 • Papen » Blog Archive » Tu din ce echipă faci parte?
  Posted at 18:03h, 06 September Reply

  […] despre acest subiect, căci o nouă campanie derulată de Blogal Initiative pentru proiectul LDIR în parteneriat cu HP România a […]

 • Let`s do it, România!…şi în 2011 | Faraoani.ro – Stirile din localitatea ta!
  Posted at 13:38h, 15 September Reply

  […] Sursa: letsdoitromania.ro […]

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.