A început cea de-a doua ediție a concursului de arhitectură Arhetipuri! - Let's Do It, Romania!
4301
post-template-default,single,single-post,postid-4301,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

A început cea de-a doua ediție a concursului de arhitectură Arhetipuri!

A început cea de-a doua ediție a concursului de arhitectură Arhetipuri!

Competiția de arhitectură este destinată spațiului public urban din România  și se lansează sub tema sustenabilității, având ca scop construcția unui pavilion temporar.

 

ARHETIPURI 2011 este un concurs internațional, deschis, în două etape, care îșpropune să promoveze calitatea arhitecturală și să îmbunătățească spațiul publicurban din România, prin construirea unui pavilion temporar într-unul dintre orașele care s-au înscris în această competiție.

 

Conceptul unic al concursului este definit de parteneriatul dintre administraţiile publice, arhitecţi şi mediul economic privat, menit să crească calitatea spaţiulupublic, căutând soluţii complet noi de activare a unor spaţii publice ignorate, abandonate sau pentru care nu s-au găsit încă soluţii regeneratoare. Cel puținunul dintre proiectele câștigătoare va fi construit  și expus pe o perioadă de 12luni, în locația în care a fost propus, în limita unui buget de construcție de 100.000 euro.

 

Concursul Arhetipuri permite o participare/ participarea individuală sau în echipă și se desfăşoară în exclusivitate online, pe platforma www.arhetipuri.ro, premiile totale depășind 30.000 euro. Pe parcursul a 3 luni de zile, arhitecți și profesioniști sau studenți din domenii conexe vor putea realiza propuneri de îmbunătățire a spațiului public urban, pentru 29 de amplasamente propuse din cele 13 oraşe înscrise.

 

Juriul concursului este format din Jacques Allard – Belgia; Kai Uwe Bergmann–Danemarca; Robert Kronenburg– Marea Britanie, Carlos Jimenéz– Statele Unite ale Americii, Francoise Pamfil, Şerban Ţigănaş şi Eliza Yokina din România.

 

“Susținem nevoia dezvoltării urbane coerente în România, pentru că orașul este un loc în care trebuie să trăiești, nu doar să locuiești. E important să protejăm clădirile frumoase pe care le avem  și la fel de important este să construim cu gândul la viitor  și la generațiile următoare. “Arhetipuri” este cel mai important concurs de idei referitoare la cum să folosim arhitectura pentru a ne face orașul și viața mai frumoase  și suntem bucuroşi să îi fim alături. Ne unește pasiunea pentru evoluția sustenabilă a comunității”,  a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice, Raiffeisen Bank.

 

“Calitatea vieții este în strânsă legătură cu calitatea spațiilor unde trăim. Spațiul public, fie el loc de joacă, piață publică, instituție culturală, este locul unde se sudează relațiile interumane din micro comunitățile orașului respectiv. Energiile oamenilor fuzionează cu energiile spațiilor urbane, pentru a crește armonia vieții fiecăruia dintre noi. Când vom înțelege că spațiul public este la fel de important ca spațiul de locuit al fiecăruia și că trebuie să contribuim și să ne implicăm activ și responsabil pentru a le înfrumuseța și păstra, viața noastră va fi mult mai plină de consistență  și de frumos. Proiectul “Arhetipuri” este unul ambițios  și provocator, pentru că aduce o contribuție reală vieții comunității românești”, susține Carmen Drăgan,  Project Manager Arhetipuri 2011.

 

Prima ediție a concursului ARHETIPURI s-a desfășurat în 2010, a durat 4 luni pe parcursul a două etape şi a implicat 9 orașe importante din România. Peste 900 de arhitecți au participat  în concurs cu 191 de proiecte. Pavilionul câștigător a fost stabilit de către un juriu cu componență națională și internațională. Proiectul câștigător a fost propus în P-ța Victoriei din București, aflându-se în prezent în fază finală de autorizare, iar construcția acestuia va fi demarată în curând.

 

Arhetipuri 2011 este prezentat de Raiffeisen Bank  și susținut de HP, Cosmote, Apanova, Loteria Romană  și Villeroy and Boch. Partenerii evenimentului sunt: Sika, Lafarge, Abzac, Apolodor, Ytong, Class Living, Holver, Velux, Audi  și Rompetrol. Partenerul media principal este TVR2, fiind un concurs recomandat de Radio Guerrilla.

 

Pentru mai multe informații vizitați www.arhetipuri.ro.

Persoană contact:   Carmen Drăgan

Project Manager Arhetipuri

0740-133.562

carmen.dragan@adveritas.ro

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.