Let`s Do It, Danube! – Vino la curățenie în județele dunărene! - Let's Do It, Romania!
12541
post-template-default,single,single-post,postid-12541,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Let`s Do It, Danube! – Vino la curățenie în județele dunărene!

Let`s Do It, Danube! – Vino la curățenie în județele dunărene!

logo-ldid (2)Pe 27 iunie, cu ocazia Zilei Dunării, echipa Let`s Do It, Romania! organizează o amplă actiune de curățenie în toate județele dunărene. Toți cei care doresc să participe ca voluntari sunt invitați să se înscrie printr-un email la județul din care fac parte. Formatul email pentru fiecare județ este: judet@letsdoitromania.ro (exemplu: constanta@letsdoitromania.ro)Odata cu înscrierea pe email, voluntarii vor afla zonele de curățenie din fiecare județ, acțiunea fiind organizată strict în zone identificate de echipele de proiect și de autoritatile publice locale. Fiecare echipa județeană va răspunde solicitărilor de înscriere menționând zone cu deșeuri identificate și programul zilei de curățenie. Detalii ale proiectului vor fi comunicate și prin intermediul site-lui www.letsdoitromania.ro/ldid. Primăriile din județele dunărene sunt invitate, de asemenea, să se înscrie și să contribuie la curățarea localităților pe care le administrează.
Județele implicate în acest an la ziua de curățenie sunt Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. In aceeași zi cu acțiunea din România, va fi organizată o zi de curătenie și în Bulgaria.“Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa Let`s Do It, Romania!“ în perioada martie-iunie în toate județele dunărene, fiind realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și susținut de Kaufland România. “Let’s Do It, Danube!” cuprinde o campanie de educare în școlile dunărene, o caravană de film documentar “Dunărea, Amazonul Europei” și o competiție pentru elevi numită “Exploratorii Dunarii”, organizate cu scopul de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară. In 2014, peste 4400 de voluntari au curățat malurile Dunării în 12 județene, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării.

6 Comments
 • Andreea Volosincu
  Posted at 16:20h, 22 June Reply

  Buna ziua,

  As vrea sa particip la aceasta actiune in Galati. Care sunt locul si ora intalnirii? Ce alte pregatiri prealabile/materiale ar fi necesare?

  Multumesc,
  Andreea VOLOSINCU

  • oana.grigore
   Posted at 19:50h, 22 June Reply

   Buna ziua,

   va rugam sa ne scrieti la adresa danube@letsdoitromania.ro mai multe detalii despre grupul care doreste sa participe si vom reveni acolo cu raspunsuri.

   Multumim

 • Maria Gornea
  Posted at 23:02h, 22 June Reply

  Sunt din Fetesti, jud. Ialomita si as dori sa particip la aceasta actiune.Doresc mai multe informatii.Multumesc!

  • oana.grigore
   Posted at 10:58h, 24 June Reply

   Va rugam sa ne scrieti pe mail la adresa danube@letsdoitromania.ro si vom reveni acolo cu mai multe detalii.

   Multumnim frumos.

 • semergiu miron
  Posted at 14:18h, 23 June Reply

  Doresc sa particip la o operatiune de curatire pe malul drept al Dunarii intre trecere bac in insula Mare si plaja neamenajata visa vis de Primarie. Este locul unde ies brailenii simbata si duminica la picnic. Ce lasa in urma din inconstienta sau lipsa de educatie este de neimaginat. Sticle, peturi doze de bere din aluminiu,caserolede la mici,farfurii de plastic pungi,etc. Probabil ca o sa facem curatenie insa in mod sigur in doua saptamini mizeria va fi la loc, Trebuie gindite masuri serioase de educatie si coercitive pt eradicarea fenomenului.

  • oana.grigore
   Posted at 10:57h, 24 June Reply

   Buna ziua,

   O sa va rugam sa ne trimiteti pe mail aceste detalii la adresa danube@letsdoitromania.ro si cate persoane o sa participe la actiune. Multumim frumos.

Post A Comment