Harta deşeurilor „Let’s Do It, Romania! creşte cu încă 5 judeţe! - Let's Do It, Romania!
1707
post-template-default,single,single-post,postid-1707,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Harta deşeurilor „Let’s Do It, Romania! creşte cu încă 5 judeţe!

Harta deşeurilor „Let’s Do It, Romania! creşte cu încă 5 judeţe!


Bucureşti, 08 iulie 2010


Echipa “Let’s Do It, Romania!” se apropie cu paşi repezi de finalul calendarului de cartare. Mai avem 4 judeţe pentru săptămâna viitoare şi câteva judeţe în care, din cauza situaţiei meteorologice nefavorabile, activităţile de cartare se amână pentru o dată pe care o vom anunţa oficial. Deci, harta deşeurilor este încă departe de a fi gata, aşa că avem nevoie în continuare de implicarea tuturor!


Peste 600 de voluntari şi-au oferit sprijinul, luând parte la acest demers până acum pentru realizarea primei hărţi a deşeurilor din România. În cadrul acestor acţiuni, voluntarii au identificat mormanele de deşeuri cu ajutorul GPS-urilor şi au transmis coordonatele geografice, dimensiunile şi compoziţia acestora. Datorită acţiunilor de cartare, s-au realizat deja 3 curăţenii pilot: Cluj (22 mai), Argeş şi Timiş (5 iunie) şi o acţiune pe Valea Arieşului (5 iunie, alături de Ministerul Mediului şi Pădurilor).


Săptămâna aceasta sunt demarate acţiuni de cartare în Dolj (10 iulie), Gorj (10 iulie), Olt (14 iulie), Mehedinţi (08 iulie), prevăzute în calendar, dar şi în Hunedoara (09 iulie), acţiune ce fusese amânată.


Pentru a realiza cu succes această etapă de realizare a hărţii deşeurilor, este nevoie de un număr cât mai mare de voluntari. Facem apel la locuitorii tuturor acestor judeţe pentru a se implica alături de voluntarii deja înscrişi până în prezent şi pentru a mări echipele locale de cartatori! În Dolj sunt 59 de voluntari, în Gorj sunt 13  , în Olt sunt 12, în Mehedinţi 23 de voluntari, iar în Hunedoara 32.


Echipa “Let`s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor românilor pentru etapa de cartare, etapă care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie şi, mai ales, doresc să vadă România curată, sunt încurajaţi să se înscrie pe site la secţiunea “Implică-te!”


“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie. În plus, proiectul vizează responsabilizarea cetăţenilor din România şi implicarea autorităţilor centrale care să aplice legislaţia şi să ajute la implementarea unui sistem de management al deşeurilor corespunzător normelor europene. Ajută-ne să punem la cale cea mai mare acţiune de voluntariat din România! Putem stabili un nou record – România este cea mai mare ţară din Europa care organizează acest proiect!


Persoane de contact:

Anamaria Hâncu, anamaria.hancu@letsdoitromania.ro, 0734 857 405

Anca Baniţă, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/


No Comments

Post A Comment