Eco-Rom Ambalaje se alatura campaniei Let’s Do It, Romania! - Let's Do It, Romania!
7824
post-template-default,single,single-post,postid-7824,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Eco-Rom Ambalaje se alatura campaniei Let’s Do It, Romania!

Eco-Rom Ambalaje se alatura campaniei Let’s Do It, Romania!

ECO – ROM AMBALAJE S.A. este detinatoarea marcii Punctul Verde (Der Grune Punkt) in Romania si cea mai importanta organizatie de preluare a responsabilitatii privind indeplinirea obiectivelor de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje.

In cei 8 ani de activitate, compania  a reusit sa implementeze şi sa dezvolte în România un sistem de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia, care contribuie semnificativ la realizarea ţintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

Prin parteneriatul cu Let’s Do it Romania, Eco-Rom Ambalaje doreste sa aduca o puternica componenta sustenabila in eforturile de educare a romanilor pe care aceasta campanie o sustine si anume cea a reciclarii deseurilor.

Problematica gestionarii deseurilor este una complexa iar eforturile operationale dar si cele de educare si contientizare trebuie sa fie unite si puternice. Un obiectiv strategic al Eco-Rom Ambalaje este sa creasca performanta serviciilor de colectare separata a deseurilor de la populatie, alaturi de autoritatile locale si operatorii de salubritate desemnati la nivel local. De-a lungul anilor, campaniile de constientizare a populatiei asupra importantei colectarii selective a deseurilor de ambalaje, dar si programele educationale au devenit o component importanta in activitatea Eco-Rom Ambalaje si astfel in anul 2011 cantitatile colectate de la populatie au crescut cu 40% fata de anul precedent. Acest lucru a fost posibil si printr-o cresterea a investitiilor in infrastructura dar si printr-o monitorizare dedicata fiecarei din cele 240 de localitati unde Eco-Rom Ambalaje sprijina acest serviciu

La finalul anului trecut compania a reciclat peste 350.000 de tone de deşeuri de ambalaje, aceste rezultate datorandu-se creşterii aportului financiar care s-a ridicat  la aproximativ 8 milioane de euro. Din cantitatile reciclate, cele mai mari procente sunt reprezentate de deseurile de plastic 26%, cele de sticla 18%  si deseurile de hartie-carton 38%. Mai mult, la finalul anului 2011, un număr de aproximativ 5 milioane de locuitori  aveau acces la sistemul de colectare selectivă dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje.

 

No Comments

Post A Comment