Echipa “Let`s Do It, Romania!” anunta rezultatele finale din 2012 - Let's Do It, Romania!
8395
post-template-default,single,single-post,postid-8395,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Echipa “Let`s Do It, Romania!” anunta rezultatele finale din 2012

Echipa “Let`s Do It, Romania!” anunta rezultatele finale din 2012

Anul acesta, pe 12 mai 2012, romanii au iesit pentru a treia oara la curatenia generala “Let`s Do It, Romania!”, demonstrand ca isi doresc o tara mai curata si ca nu sunt indiferenti atunci cand vine vorba despre natura si despre zonele dragi care merita atentia lor.

Principalul obiectiv ale actiunii din acest an au fost reciclarea a minim 30% a deseurilor stranse, obiectiv atins cu succes: la nivel national, procentul de deseurile reciclate este de 37%, cu variatii in functie de judete. Cele mai mari procente de deseuri reciclate au fost in judetele Dolj (93%), Galati (86%), Caras-Severin (82%), Vaslui (77%), Alba (75%), Olt (75%) si Bihor (75%). La nivel national, au fost colectati aproximativ 300 000 de saci de deseuri.

Peste 180 000 de romani au  participat in acest an la cea mai mare actiune de voluntariat din Romania, 127 000 dintre ei fiind elevi si profesori, un rezultat foarte bun, avand in vedere componenta de educare pe care si-o propune “Let`s Do It, Romania!”. In top se afla judetele Botosani (13 000 voluntari), Gorj (13 000 voluntari), Maramures (10 500 voluntari), Iasi (9600 voluntari), Brasov (9100 voluntari), Dolj (8100 voluntari).

Ne bucuram ca romanii au raspuns din nou apelului nostru de a face din Romania o tara mult mai curata, intr-un an important pentru intreaga comunitate “Let`s Do It, World!”, cand 100 de tari organizeaza o curatenie nationala. Suntem multumiti de rezultatele pe care le-am obtinut in aceasta a treia editie, la doar 8 luni de la actiunea organizata in septembrie 2011 si, mai ales, avand in vedere contextul social si politic in care ne aflam la momentul actual. Ne-am atins obiectivele setate inca de la inceput: am ales si am curatat minim 5 zone in aproape fiecare judet si avem un procent de reciclare a deseurilor mai mare de 30%. Ceea ce ne dorim in perioada care urmeaza este sa continuam ceea ce am inceput déjà, atat prin monitorizarea zonelor curatate pe 12 mai, dar si prin alte proiecte care vor avea acelasi scop: acela de a responsabiliza si educa romanii pentru a pastra curatenia – participarea la Scoala Altfel fiind primul pas in aceasta directie. Multumim tuturor voluntarilor si partenerilor care au fost alaturi de noi si ne bazam pe ei si in actiunile noastre viitoare” a declarat Stefan Buciuc, Coordonator asociat “Let`s Do It, Romania!”

Cel mai mare proiect de voluntariat din Romania, „Let’s Do It, Romania!” a aratat inca o data cat de important este voluntariatul si puterea pe care o are in schimbarea pozitiva a comunitatilor. Cei peste 180 000 de voluntari mobilizati de “Let`s Do It, Romania!” au crezut ca se poate si transmit un mesaj clar: daca e ceva care te deranjeaza, actioneaza, fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in jur! In plus, „Let’s Do It, Romania!” isi propune inca de la inceput sa arate  ca lucrurile pozitive sunt posibile si aici si ca si romanii se pot uni pentru o cauza comuna. In cazul „Let’s Do It, Romania!”, curatarea Romaniei de gunoaie.

 

Echipa “Let`s Do It, Romania!” multumeste tuturor voluntarilor implicati in acest proiect ambitios, incepand cu cei prezenti in ziua de curatenie, cat si toti cei care au participat la organizare, cartare, promovare. De asemenea, multumirile merg si la companiile care au sustinut acest proiect, dar si catre ong-uri si autoritatile centrale si locale.

 

No Comments

Post A Comment