Doljul completează harta deşeurilor din România - Let's Do It, Romania!
1702
post-template-default,single,single-post,postid-1702,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Doljul completează harta deşeurilor din România

Doljul completează harta deşeurilor din România

Echipa “Let`s Do It, Romania!” vă invită la conferinţa de lansare a proiectului în judeţul Dolj care va avea loc sâmbătă, 10 iulie 2010, ora 10, la Primăria Craiova, în Sala Nicolae Romanescu, Str. Al. I. Cuza, nr. 7.


“Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi românii sunt aşteptaţi să se implice. Putem stabili un record: în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).


Două dintre obiectivele principale sunt curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări care au fost solicitate României şi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene. Pentru curăţarea deşeurilor, este necesară crearea hărţii deşeurilor, hartă ce va fi obţinută în cadrul etapei de cartare.


Cartarea presupune determinarea poziţiei (folosind un dispozitiv GPS), compoziţiei şi dimensiunii mormanelor de deşeuri din arealele naturale, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special.


Rezultatul final al acestei acţiuni este realizarea hărţii deşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie. Cartarea este o etapă cheie în evoluţia proiectului „Let’s Do It, Romania!”, în lipsa căreia acţiunea din ziua de curăţenie ar fi imposibilă.


Proiectul se bucură de susţinerea Ministerului Mediului şi al Pădurilor, care implică structurile sale din teritoriu – Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Naţională “Apele Române”, cu  structurile subordonate – şi de cea a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor.


Programul pentru acest eveniment include:


  • ora  09:45 – 10:00 sosire invitaţi
  • ora 10:00 – 10:20 prezentare proiect
  • ora 10:20 – 10:40 discuţii referitoare la proiect
  • ora 10:40 –11:20 discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai coordonatorilor de conducere locali
  • ora 11:20 – 13:00 discuţie cu echipa de coordonare locală din judeţul Dolj


Vă aşteptăm alături de noi!


Contact:


Constantin Cătălin Zamfir, constantin.catalin.zamfir@letsdoitromania.ro, 0723 663 100, coordonator judeţ Dolj

Anamaria Hâncu, anamaria.hancu@letsdoitromania.ro, 0734 857 405, coordonator echipa de comunicare centru

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

Grup pe Facebook: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=125972337425799&ref=ts

1Comment

Post A Comment