Arad, Dâmboviţa şi Alba sprijină realizarea hărţii deşeurilor din România! - Let's Do It, Romania!
1646
post-template-default,single,single-post,postid-1646,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Arad, Dâmboviţa şi Alba sprijină realizarea hărţii deşeurilor din România!

Arad, Dâmboviţa şi Alba sprijină realizarea hărţii deşeurilor din România!

Bucureşti, 01 iulie 2010


Echipa “Let’s Do It, Romania!” a început cartarea deja în 28 de judeţe şi se apropie cu paşi repezi de finalul calendarului de cartare. Însă harta deşeurilor nu este gata, deci avem nevoie în continuare de implicarea tuturor!

Peste 550 de voluntari şi-au oferit sprijinul, luând parte la acest demers pentru realizarea hărţii deşeurilor din România. În cadrul acestor acţiuni, voluntarii au identificat mormanele de deşeuri cu ajutorul GPS-urilor şi au transmis coordonatele geografice, dimensiunile şi compoziţia acestora. Datorită acţiunilor de cartare, s-au realizat deja 3 curăţenii pilot: Cluj (22 mai), Argeş şi Timiş (5 iunie) şi o acţiune pe Valea Arieşului (5 iunie, alături de Ministerul Mediului şi Pădurilor).


Sâmbătă, 3 iulie, are loc la Arad, conferinţa Let’s Do It, Romania! şi demararea acţiunii de cartare pentru acest judeţ. Activităţi similare au avut loc în Dâmboviţa şi Alba săptămâna aceasta. Hunedoara şi Bihor amână începutul acestor acţiuni pentru o dată pe care o vom anunţa săptămâna viitoare.


Pentru a realiza cu succes această etapă de realizare a hărţii deşeurilor, este nevoie de un număr cât mai mare de voluntari. Facem apel la locuitorii judeţelor Arad, Alba şi Dâmboviţa pentru a se implica alături de voluntarii deja înscrişi până în prezent şi pentru a mări echipele locale de cartatori! În Alba sunt 19 voluntari, în Arad sunt 23 de voluntari, iar în Dâmboviţa 32 de voluntari.


Echipa “Let`s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor românilor pentru etapa de cartare, etapă care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie şi, mai ales, doresc să vadă România curată, sunt încurajaţi să se înscrie pe site la secţiunea “Implică-te!”


“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie. În plus, proiectul vizează responsabilizarea cetăţenilor din România şi implicarea autorităţilor centrale care să aplice legislaţia şi să ajute la implementarea unui sistem de management al deşeurilor corespunzător normelor europene. Ajută-ne să punem la cale cea mai mare acţiune de voluntariat din România! Putem stabili un nou record – România este cea mai mare ţară din Europa care organizează acest proiect!


Persoane de contact:

Anamaria Hâncu, anamaria.hancu@letsdoitromania.ro, 0734 857 405

Anca Baniţă, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

No Comments

Post A Comment