Angajamentul Fino față de Sustenabilitate: O Călătorie către un Viitor Mai Verde - Let's Do It, Romania!
18748
post-template-default,single,single-post,postid-18748,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Angajamentul Fino față de Sustenabilitate: O Călătorie către un Viitor Mai Verde

Angajamentul Fino față de Sustenabilitate: O Călătorie către un Viitor Mai Verde

 

Î: În ultimii ani, asistăm tot mai mult la discuții despre sustenabilitate și adoptarea unui comportament responsabil față de mediu. Care sunt politicile adoptate de Fino pentru a contribui activ la un mediu curat și sustenabil?
R: Fino demonstrează un angajament puternic față de mediul înconjurător prin intermediul gamei sale de produse Green Life. Prin această inițiativă, ne preocupăm de impactul asupra mediului și încurajăm consumatorii să adopte practici responsabile.
De asemenea, suntem conștienți de problema plasticului și căutăm soluții sustenabile. Sacii menajeri Fino sunt fabricați din materiale plastice reciclate, subliniind angajamentul nostru de a reduce impactul asupra mediului. Prin reciclarea acestor materiale, contribuim la diminuarea cantității de deșeuri și la promovarea unei economii circulare.
În plus, considerăm că educația este cheia schimbării de comportament. Prin intermediul canalelor noastre de social media, ne concentrăm pe comunicarea eficientă și informativă pentru a educa consumatorii asupra importanței adoptării unor practici responsabile față de mediu.
Î: Este sustenabilitatea un criteriu important atunci când dezvoltați noi produse ce urmează a fi comercializate?
R: Da, sustenabilitatea reprezintă un criteriu esențial în procesul nostru de dezvoltare a noilor produse. Suntem profund conștienți de impactul pe care îl avem asupra mediului și a comunităților în care operăm.
La nivelul dezvoltării, luăm în considerare selecția de materiale prietenoase cu mediul, procese de producție eficiente din punct de vedere energetic și alternative pentru ambalajele care generează mai puține deșeuri.
Prin astfel de eforturi, dorim să fim în fruntea industriei în ceea ce privește responsabilitatea față de mediu și să oferim consumatorilor noștri opțiuni durabile.
Î: Cum integrează Fino obiectivele de sustenabilitate în strategia de afaceri?
R: Intrebarea este potrivita mai mult pentru Sarantis ca companie detinatoare a brandului Fino. In cadrul grupului Sarantis obiectivele de sustenabilitate sunt integrate în mod fundamental în strategia de afaceri. Înțelegem că abordarea sustenabilă nu este doar o opțiune, ci o necesitate pentru viitorul mediului înconjurător.
Astfel, în cadrul lanțului nostru de aprovizionare, acordăm o atenție deosebită selecției responsabile a materiilor prime și proceselor de producție.
De asemenea, am implementat măsuri pentru reducerea amprentei noastre de carbon și a deșeurilor. Alegem ambalaje reciclabile și promovăm reciclarea în rândul consumatorilor noștri.
Sustenabilitatea nu este doar un aspect în care investim, ci și o valoare pe care o comunicăm în mod activ către angajați, consumatori și parteneri de afaceri, iar prin implicarea în proiecte de responsabilitate socială demonstrăm angajamentul nostru față de o dezvoltare durabilă și echilibrată.
Î: Care sunt principalele valori cu privire la grija față de planetă pe care le considerați reprezentative pentru Fino?
R: Principalele valori pe care Fino le consideră reprezentative în ceea ce privește grija față de planetă includ:
– Respect față de mediul înconjurător: Fino adoptă practici și procese sustenabile pentru a minimiza impactul asupra ecosistemului, demonstrând un respect profund față de mediul înconjurător.
– Angajament pentru inovație ecologică: Compania investește în cercetare și dezvoltare pentru a aduce inovații ecologice în produsele și procesele sale, contribuind la evoluția spre practici mai durabile.
– Promovarea responsabilității individuale: Fino încurajează consumatorii să adopte un comportament responsabil față de mediu prin oferirea de produse și informații care facilitează reducerea deșeurilor și a impactului asupra planetei.
Î: Ce v-a determinat să vă alăturați misiunii Let’s Do It, Romania?
R: Participarea noastră la misiunea Let’s Do It, Romania este alimentată de angajamentul nostru față de responsabilitatea socială și protejarea mediului. Ca brand, ne-am asumat responsabilitatea de a contribui la crearea unui mediu mai curat și sustenabil pentru comunitățile noastre. Misiunea Let’s Do It, Romania!, prin focusul său pe acțiuni concrete de curățenie și conștientizare, rezonează cu valorile noastre.
Î: În ultimii ani ați participat adesea la diverse acțiuni de curățenie organizate de Let’s Do It, Romania și vă mulțumim pentru implicare și dorința de a ajuta natura. Cum privesc angajații Sarantis acțiunile de voluntariat? Ce îi motivează să participe an de an la aceste inițiative?
R: Angajații noștri privesc cu entuziasm și implicare acțiunile de voluntariat desfășurate în colaborare cu Let’s Do It, Romania. Participarea activă la aceste inițiative a devenit o tradiție încântătoare pentru echipa noastră, iar motivarea lor de a continua să se implice este alimentată de mai mulți factori. Primul și cel mai important aspect este conștientizarea impactului direct pe care îl au acțiunile lor asupra mediului înconjurător. Participarea la astfel de acțiuni creează un sentiment de apartenență și mândrie în rândul echipei noastre. Ei văd aceste inițiative ca pe o modalitate de a face parte activă dintr-o schimbare pozitivă și de a-și aduce contribuția la binele comun.
De asemenea, echipa noastră se bucură de oportunitatea de a lucra împreună într-un mediu diferit față de cel cotidian de la birou. Aceste evenimente de voluntariat întăresc relațiile între colegi și creează un spirit de echipă solid, bazat pe valori comune.
Î: Credeți că implicarea în acțiunile cu impact pozitiv asupra mediului pot ajuta angajații și implicit compania Sarantis să-și îmbunătățească procesul de lucru?
R: Da, credem ferm că implicarea noastră în acțiunile cu impact pozitiv asupra mediului nu doar că aduce beneficii comunității și planetei, dar și îmbunătățește procesul de lucru la nivelul angajaților și al companiei în ansamblu.
Este deja o traditie ca angajatii Sarantis România sa participe la acțiuni de ecologizare, sub denumirea de Sarantis GO. Pentru al doilea an consecutiv, peste 50 de angajati Sarantis România au colectat din zona de nord a Bucurestiului aproximativ 150 de saci menajeri de deșeuri.
Participarea la acțiuni de mediu consolidează echipa și sprijină construirea unui mediu de lucru pozitiv. Angajații noștri se reunesc în jurul unui scop comun și dezvoltă abilități de colaborare și comunicare în afara contextului cotidian. Această colaborare transversală se reflectă apoi în mod pozitiv în modul în care lucrăm împreună în cadrul companiei.
Î: Ce înseamnă pentru Fino să fie #DOER?
R: Pentru Fino, a fi #DOER la Lets Do It Romania înseamnă a acționa cu determinare în vederea îmbunătățirii mediului. Ne implicăm activ în această inițiativă, aducând schimbări concrete prin curățarea zonelor locale. Suntem #DOER prin fapte, transformând dorința de a face bine în acțiuni tangibile pentru o comunitate mai curată și sustenabilă.
Î: Cum reușește Fino să-și îndemne consumatorii să adopte un comportament responsabil față de mediu?
R: Dupa cum am menționat, Fino își îndeamnă consumatorii să adopte un comportament responsabil față de mediu prin mai multe inițiative. Încurajăm reducerea risipei alimentare prin soluțiile de ambalare și depozitare a alimentelor, astfel încât acestea să își mentină prospețimea pentru mai mult timp. Utilizăm materiale din plastic reciclat pentru sacii menajeri, contribuind la economia circulară. Comunicăm activ în canalele de social media pentru a educa și inspira consumatorii să adopte practici responsabile față de mediu, evidențiind importanța fiecărui gest în protejarea planetei.
Î: Ce sfat aveți pentru oamenii din comunitate cu privire la grija față de planetă?
R: Pentru oamenii din comunitate, avem un sfat simplu dar eficient privind grija față de planetă: fiecare gest contează. Începeți cu mici schimbări în rutina zilnică, cum ar fi, colectarea selectivă în vederea reciclării și economisirea resurselor naturale precum apa și energia. Prin colaborarea noastră, putem contribui la construirea unui viitor mai sustenabil pentru noi toți.

No Comments

Post A Comment