Am dat start la cartare! - Let's Do It, Romania!
6602
post-template-default,single,single-post,postid-6602,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Am dat start la cartare!

Am dat start la cartare!

Ai găsit un morman de gunoi în natură? Încarca-l pe www.letsdoitromania.ro!

 

Anul acesta, cartarea devine şi mai simplă la “Let`s Do It, Romania!” Toţi cei care vor să contribuie la realizarea Hărţii Deşeurilor pot încărca mormane de gunoi identificate în afara oraşelor pe site-ul www.letsdoitromania.ro la secţiunea Incarca un morman nou, în orice moment.

Cartarea se realizează astfel: voluntarii merg pe teren si identifica mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Pentru aceasta, ei vor completa o fisa de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curatenie: ce tipuri de deseuri se afla in compozitia mormanului, in ce volum, daca exista elemente de dificultate in acces sau transportul deseurilor, precum si descrierea cat mai completa a punctelor de reper si a modului in care se face accesul. La final, voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizand toate detaliile din fisa de morman.

În afară de modalitatea clasică de cartare, voluntarii pot utiliza si aplicaţii pe mobil pentru a carta in timp real. În acest moment, este disponibilă aplicaţia gratuită pentru iOS (folosit pentru IPhone), urmând ca în curând să fie finalizată şi aplicaţia pentru sistemul Android.  Mormanele identificate vor fi curăţate de voluntari pe 12 mai, Ziua de Curăţenie Naţională în 2012.

Anul acesta, acțiunea de curățenie națională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare județ vor fi alese zonele în care se va face curățenie, fiecare locuitor al țării având astfel posibilitatea de a vota zona pe care și-o dorește curată. Numărul de zone din fiecare județ va fi stabilit în funcție de zonele propuse, dar și de resursele locale.  Etapa de votare va începe pe 9 aprilie şi se va încheia pe 23 aprilie şi se va desfăşura pe site-ul www.letsdoitromania.ro

 

Let’s Do It, Romania!

1Comment

Post A Comment