Administrația Națională ”APELE ROMÂNE” partenerul proiectului LET’S DO IT, DANUBE ! - Let's Do It, Romania!
11331
post-template-default,single,single-post,postid-11331,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Administrația Națională ”APELE ROMÂNE” partenerul proiectului LET’S DO IT, DANUBE !

Administrația Națională ”APELE ROMÂNE” partenerul proiectului LET’S DO IT, DANUBE !

Administrația Națională “Apele Române” devine partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube !”, eveniment care se va concretiza în curățarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internaționala a fluviului, pe data de 29 iunie 2014.

După colaborarea din cadrul celor patru ediții ale zilei naționale de curățenie, echipa Let’s Do It, România! desfășoară pentru prima oară proiectul Let’s Do It, Danube ! împreuna cu A.N. ”Apele Române”.

Proiectul cuprinde o campanie de educație, care a început, deja, în școlile din județele dunărene, și curățarea propriu-zisa, eveniment ce a consacrat mișcarea Let’s Do It, Romania!.

Prima etapă a proiectului a început, în data de 7 aprilie, printr-o amplă campanie de educație non-formală privind ecologia și protejarea mediului și a apelor și va continua până la terminarea anului educațional.

Am început cu mult entuziasm acest proiect. Echipele județene au dat dovadă de o mobilizare exemplară, în cadrul acțiunii Săptămâna Altfel, mai exact, începerea campaniei de educație ecologică. Considerăm acest parteneriat ca fiind unul firesc, având în vedere rolul Administrației Naționale ”Apele Române” si preocuparea continuă a acestora de a păstra apele curate din România. Este un prim pas spre un proiect pe termen lung și dorim să continuăm împreună drumul pe care am pornit, a declarat Andrei Coșuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!“

Am fost încântați să aflăm de inițiativa echipei de tineri din cadrul ”Let’s Do It, Romania!” de a începe  proiectul ”Let’s Do It, Danube!”. Se știe că existența umanității depinde de factorul numit ”apă”. Fără apă nu există viață și, ca orice resursă, ea este epuizabilă și nu trebuie folosită în exces. Consider că rolul acestui proiect este de conștientizare a fiecărui cetățean în parte de a păstra, conserva și  proteja resursa de apă. Acest parteneriat reprezintă o cale de a reflecta asupra obiceiurilor de utilizare a apei, în mod responsabil, dar și asupra rolului acesteia în susţinerea ecosistemelor şi a vieții umane ”, a declarat  dr. ing. Vasile Pintilie, director general al Administrației Naționale „Apele Române”.

Județele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curățenie sunt: Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. Din 2010, până în prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curățat 35 de zone în județul Tulcea și au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunarii și a arealului Deltei Dunării.

###

 “Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred că, în România, se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

No Comments

Post A Comment