A început cartarea deşeurilor în judeţul Cluj! - Let's Do It, Romania!
1910
post-template-default,single,single-post,postid-1910,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

A început cartarea deşeurilor în judeţul Cluj!

A început cartarea deşeurilor în judeţul Cluj!

Sâmbătă, 7 august, ora 9.00 s-a dat startul cartării din judeţul Cluj în vederea realizării hărţii deşeurilor care vor fi curăţate în 25 septembrie în cadrul proiectului Let’s Do It, România!. Activitatea se va desfăşura până în data de 21 august însemnând cercetarea a 46 de trasee, identificarea mormanelor de gunoi, stabilirea coordonatelor GPS şi a compoziţiei acestora, măsurare şi fotografiere. În această perioadă sunt aşteptaţi peste 100 de clujeni să bată judeţul la pas pentru a furniza echipei de organizare datele necesare.


Această etapă este esenţială, deoarece în 25 septembrie ne dorim să acţionăm eficient şi organizat pentru a ne îndeplini obiectivul – să curăţăm ţara de gunoaie într-o singură zi.


În primul weekend de cartare au fost alocate 23 de trasee pentru 16 echipe. Dintre acestea au fost parcurse 11 trasee pe care au fost găsite 141 de mormane cu un volum total de 256 mc, restul urmând să fie alocate şi parcurse în zilele următoare.


Primele impresii au fost tulburătoare, voluntarii raportând numeroase mormane, în special în zonele care nu au fost cercetate cu ocazia cartării din aprilie (realizată în cadrul curăţeniei pilot). Concluzia a fost una singură – e nevoie să ne implicăm şi să curăţăm ţara de gunoaie!


Echipa Let’s Do It, România! face apel la clujenii care iubesc natura şi doresc să facă ceva pentru un mediu mai curat să se implice şi să dea o mână de ajutor pentru realizarea hărţii deşeurilor. Pentru înscrieri – http://www.letsdoitromania.ro/cartarea/.


Ne bazăm de asemenea şi pe sprijinul cetăţenilor care locuiesc în zonele parcurse şi al autorităţilor publice locale, care pot oferi voluntarilor indicaţii utile.

În măsura înregistrării datelor culese din teren, acestea vor fi puse la dispoziţia publicului pe site-ul www.letsdoitromania.ro.


Contact:

Daniel Giurcă, coordonator logistică judeţul Cluj, daniel.giurca@letsdoitromania.ro, 0746855461

Cum te poţi implica în “Let`s Do It, Romania!”?

Înscrie-te pentru Ziua de Curăţenie Naţională!

Înscrie-te pentru acţiunea de cartare!

Înscrie-te  în echipa de organizare locală din judeţul tău!

Susţine Let’s Do It, Romania în social media!

Fă o donaţie!

Alătură-te cauzei de pe Facebook!


Cum afli noutăţi?

Intră pe www.letsdoitromania.ro şi citeşte despre evoluţia proiectului!

Alătură-te cauzei de pe Facebook!

Urmăreşte-ne pe Twitter!


Hai cu noi să facem curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi!

Pe 25 septembrie, avem cu toţii ceva în comun: România!

LET’S DO IT!

No Comments

Post A Comment