266 zone cu deșeuri curățate prin aplicația Let’s Do It, România! - Let's Do It, Romania!
13395
post-template-default,single,single-post,postid-13395,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

266 zone cu deșeuri curățate prin aplicația Let’s Do It, România!

266 zone cu deșeuri curățate prin aplicația Let’s Do It, România!

LDIR App

Utilizatorii aplicației “Let’s Do It, România!” sunt din ce în ce mai activi. De la lansarea ei și până la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, aceștia au raportat un număr de 1383 de zone cu deșeuri.  Zonele care nu au fost rezolvate încă aparțin unor persoane private, care au fost somate de autorități să ia măsuri pentru curățarea zonelor. Atunci când termenul expiră, echipa “Let’s Do It, România!” va trimite sesizări către Garda Națională de Mediu. Au fost și 11 cazuri de terenuri private curățate până acum, iar 53 de astfel de zone sunt în proces de soluționare. În total, cu ajutorul aplicației au fost curățate 266 de zone cu deșeuri, din mai multe județe din țară.

“Mulțumim tuturor voluntarilor care ne semnalizează în fiecare zi zone cu deșeuri, chiar și în sezonul rece și care, mai mult decât atât, sunt sincer interesați de statusul sesizărilor lor și comunică în permanență cu noi. Așa cum se poate observa, există și situații în care implicarea autorităților publice locale este mai dificilă, însă, chiar și în aceste cazuri, vom merge mai departe pentru a obține un răspuns pozitiv și a curăța zonele raportate de voluntari. Învităm voluntarii să descarce aplicația în continuare și să facă raportări, mai ales ca a venit primăvara, iar deșeurile reapar, odată cu topirea zăpezii” a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!”.

Cu ajutorul aplicației de mobil Let`s Do It, Romania!”, voluntarii pot oricând să marcheze deșeurile întâlnite în oraș sau în natură pe Harta Deșeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorități și curățate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar primește constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată. Partenerul “Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE.

În urma raportării făcute de un utilizator, echipa “Let`s Do It, Romania!” asigură comunicarea constantă cu autoritățile responsabile: după ce sesizările au fost trimise prin aplicație, ONG-ul urmărește statusul acestora și rezolvarea lor în intervalul legal.

Obiectivele aplicației “Let`s Do It, Romania!” sunt pe de-o parte, de a implica cetățenii din toate județele României, pentru a face curățenie în fiecare zi, prin intermediul raportărilor și, pe de altă parte, de a crește gradul de încredere al românilor în instituțiile publice, prin rezolvarea a cel puțin 50% din sesizări și crearea Hărții Primăriilor Responsabile, primul instrument de acest gen din România.

Descarcă gratuit aplicația pentru Android sau pentru iPhone!

No Comments

Post A Comment