213 zone cu deșeuri curățate prin aplicația Let’s Do It, România! - Let's Do It, Romania!
13318
post-template-default,single,single-post,postid-13318,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

213 zone cu deșeuri curățate prin aplicația Let’s Do It, România!

213 zone cu deșeuri curățate prin aplicația Let’s Do It, România!

Raporteaza deseuri cu aplicatia LDIR

Aplicația “Let’s Do It, România!” își mărește constant numărul utilizatorilor și tot mai multe zone cu deșeuri sunt raportate și apoi curățate. Doar în lunile martie și aprilie am curățat 27 de zone din 65 raportate. Zonele care nu au fost rezolvate încă aparțin unor persoane private, care au fost somate de autorități să ia măsuri pentru curățarea zonelor. Atunci când termenul expiră, echipa Let’s Do It, România! va trimite sesizări către Garda Națională de Mediu.

Topul județelor cu cele mai multe sesizări în lunile martie-aprilie: București (14 raportări), Ilfov (8 raportări), Cluj (7 raportări), Mureș (6 raportări), Prahova (5 raportări).

“Mulțumim tuturor voluntarilor care ne semnalizează în fiecare zi zone cu deșeuri, chiar și în sezonul rece și care, mai mult decât atât, sunt sincer interesați de statusul sesizărilor lor și comunică în permanență cu noi. Așa cum se poate observa, există și situații în care implicarea autorităților publice locale este mai dificilă, însă, chiar și în aceste cazuri, vom merge mai departe pentru a obține un răspuns pozitiv și a curăța zonele raportate de voluntari. Învităm voluntarii să descarce aplicația în continuare și să facă raportări, mai ales ca a venit primăvara, iar deșeurile reapar, odată cu topirea zăpezii” a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!”.

Cu ajutorul aplicației de mobil Let`s Do It, Romania!”, voluntarii pot oricând să marcheze deșeurile întâlnite în oraș sau în natură pe Harta Deșeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorități și curățate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar primește constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată. Partenerul “Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE.

În urma raportării făcute de un utilizator, echipa “Let`s Do It, Romania!” asigură comunicarea constantă cu autoritățile responsabile: după ce sesizările au fost trimise prin aplicație, ONG-ul urmărește statusul acestora și rezolvarea lor în intervalul legal.

Obiectivele aplicației “Let`s Do It, Romania!” sunt pe de-o parte, de a implica cetățenii din toate județele României, pentru a face curățenie în fiecare zi, prin intermediul raportărilor și, pe de altă parte, de a crește gradul de încredere al românilor în instituțiile publice, prin rezolvarea a cel puțin 50% din sesizări și crearea Hărții Primăriilor Responsabile, primul instrument de acest gen din România.

Descarcă gratuit aplicația pentru Android sau pentru iPhone!

1Comment
  • Catalin
    Posted at 09:42h, 26 May Reply

    Salut, imi face placere sa vad ca ati mers mai departe., am fost alaturi de voi la chiar la inceputuri.
    Am instalat aplicatia si o voi folosi in judetul Prahova. O alta durere am, cum putem sesiza defrisarile ilegale? Exista o aplicatie, un algoritm prin care sa fim siguri ca autoritatile se sesizeaza, dincolo de micile aranjamente locale??

    Multumesc

Post A Comment