Începe a doua ediție “Let's Share & Care!” - Let's Do It, Romania!
14941
post-template-default,single,single-post,postid-14941,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Începe a doua ediție “Let’s Share & Care!”

Începe a doua ediție “Let’s Share & Care!”

Începe a doua ediție a proiectului “Let’s Share & Care!”, proiectul de susținere a copiilor din comunități mai puțin dezvoltate, cu o rată mare a abandonului școlar și de combatere a risipei prin refolosirea resurselor.

Începând cu data de 19 iunie, sediul “Let’s Do It, Romania!” se va umple din nou de cutii cu donații. În prima etapă a inițiativei “Let’s Share & Care!”, desfășurată în perioada 27 martie – 12 aprilie 2017, s-au strâns peste 3,6 tone de donații, printre care haine, încălțăminte, jucării, rechizite și scaune de birou. 450 de copii din 4 județe se vor bucura de darurile care îi vor ajuta să-și continue studiile. Comunitățile au fost selectate și vor fi monitorizate cu ajutorul Teach for Romania, partener “Let`s Do It, Romania!” în acest demers.

“Let’s Share & Care!” își propune să susțină copiii din comunități sărace, cu o rată mare a abandonului școlar, dar și combaterea risipei prin refolosirea resurselor. “Let’s Share & Care!” presupune colectarea hainelor, jucăriilor, rechizitelor, mobilierului și a altor obiecte ce pot fi refolosite, de la companii, angajați, instituții publice etc, prin acțiuni periodice, desfășurate pe tot parcursul anului.

Echipa “Let`s Do It, Romania!” va plasa cutii pentru colectare în toate companiile care doresc să se alature inițiativei și se va ocupa de transportul și sortarea acestora. Înscrierea unei companii la proiect se poate face prin trimiterea unui e-mail la [email protected]. Persoanele fizice pot dona lucrurile la sediul nostru din str. Paul Greceanu, nr. 26A, sector 2, București.

Ideea unui centru de minerit urban a luat naștere în 2013 – pe atunci organizam acțiuni punctuale de colectare de resurse si susținere a unor comunități. La finalul anului 2016 am luat decizia de a crea un proiect integrat, cu un impact mult mai mare, pe care să-l prezentăm potențialilor parteneri. Vrem să contribuim în mod real la dezvoltarea durabilă a României și vom susține comunitățile care își asumă un progres în următorii ani, a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let’s Do It, Romania!”.

Let’s Share & Care!” presupune colectarea hainelor, jucăriilor, rechizitelor, mobilierului și a altor obiecte ce pot fi refolosite, de la companii, angajați, instituții publice etc, prin acțiuni periodice, desfășurate pe tot parcursul anului. Echipa “Let`s Do It, Romania!” va plasa cutii pentru colectare în toate companiile care doresc să se alature inițiativei și se va ocupa de transportul și sortarea acestora.

Centrul de minerit urban “Let’s Share & Care!” a debutat cu o inițiativă pilot în 2013, atunci când echipa “Let`s Do It, Romania!” a primit o donație de mobilier pentru sediu. Au urmat donații de mobilier din partea a 10 companii, peste 3800 de produse (scaune, mese, dulapuri, birouri, biblioteci, laptop-uri), care au fost colectate până în prezent. O parte dintre acestea au fost donate către ONG-uri, biblioteci, grădinițe, școli. La finalul anului 2014, a fost lansat proiectul Biblioteca Colorată din Constanța, prin mobilarea unui spațiu dintr-un mall.  În prezent, centrul dispune de o suprafață de 275 mp pentru colectarea, sortarea, repararea resurselor.

Prin “Let’s Share & Care!” dezvoltăm un mecanism sustenabil, în 2 pași simpli: identificăm familiile sărace care sunt preocupate de educație și le susținem cu resurse preluate din comunități dezvoltate, fie că va fi vorba de haine și încălțăminte pentru copii sau mobilier pentru școli. Astfel, împreună cu Teach for Romania, susținem educația de 2 ori: ajutăm copiii să-și continue studiile și promovăm un comportament responsabil față de resurse. Așadar, invităm companiile să ni se alăture “Let’s Share & Care!”, a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let’s Do It, Romania!”.Sărăcia este una din cauzele principale care duce la abandon școlar.

De multe ori, copiii renunță să meargă la școală pentru că nu au nici măcar cu ce să se încalțe iarna, sau nu pot învăța pentru că le este frig sau foame. În ultimii 3 ani am învățat că Teach poate aduce performanță în sistemul de educație prin profesori, învățători, dar și prin parteneriate sustenabile care să ne aducă mai aproape de împlinirea viziunii: Opțiuni de viață prin educație de calitate pentru fiecare copil din România”, a declarat Corina Puiu, CEO Teach for Romania.

Etapa de colectare a hainelor a început în decembrie 2016, prin inițiativa “Let`s Givemas!”, cu rezultate peste așteptări: 100 de saci cu haine, jucării și rechizite au fost colectate de la 9 companii și persoane individuale și donate către comunități sărace. Încă de la început, proiectul s-a bucurat de susținerea companiilor EKKO pentru transport și donare de mobilier de la companiile partenere, ROMCARTON și AMBRO pentru fabricarea cutiilor pentru donații și o altă companie parteneră pentru depozitarea donațiilor.

În anul 2017, “Let’s Share & Care!” își propune să sprijine cu haine, încălțăminte, rechizite, jucării ș.a. peste 2000 de beneficiari, iar, din luna aprilie, va fi lansat si un program dedicat ONG-urilor și grupurilor de inițiativă active din România. 

Let’s Do It!

 

4 Comments
  • Lavinia
    Posted at 11:18h, 16 June Reply

    Se poate va rog sa imi comunicati ora de incepere a colectarii in prima zi, luni 19 iunie? Sau care este programul de colectare in perioada celei de a doua editii Let’s share and care!? Multumesc!

    • Florina Mirica
      Posted at 11:48h, 16 June Reply

      Bună, Lavinia! Noi vom fi la sediu de la ora 10:00 până la 18:00, de luni până vineri. Te așteptăm cu drag! 🙂

  • Esteli
    Posted at 13:00h, 21 June Reply

    Buna ziua noi locuim in Madrid in cazul acesta cum se procedeaza? Se pot trimite lucruri si de aici?

    • Florina Mirica
      Posted at 07:37h, 26 July Reply

      Bună ziua! Puteți trimite donațiile prin poștă. Adresa noastră este: str. Paul Greceanu, nr. 26A,sector 2, București. Zi faină!

Post A Comment