A doua ediție "Let's Share & Care!" a strâns 3,5 tone de donații - Let's Do It, Romania!
14942
post-template-default,single,single-post,postid-14942,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

A doua ediție “Let’s Share & Care!” a strâns 3,5 tone de donații

A doua ediție “Let’s Share & Care!” a strâns 3,5 tone de donații

În cea de-a doua etapă a inițiativei “Let’s Share & Care!”, desfășurată în perioada 19 iunie – 5 iulie 2017, s-au strâns peste 3,5 tone de donații, printre care haine, încălțăminte, jucării, rechizite și mobilier. 300 de copii din 2 școli (Școala Gimnazială ”Dr. Mioara Mincu” Bălteni, Dâmbovița și Școala Frumușani, Călărași) se vor bucura de darurile care îi vor ajuta să-și continue studiile. Școlile care vor beneficia de acest proiect au fost selectate și vor fi monitorizate cu ajutorul Teach for Romania, partener Let`s Do It, Romania!” în acest demers.

29 de companii multinaționale și 4 donatori individuali au contribuit cu donații pentru Centrul de Minerit Urban “Let’s Share & Care!”. În total s-au strâns 910 kilograme de haine, 140 de kilograme încălțăminte, 280 kilograme de jucării și 70 kg de rechizite. Noutatea celei de-a doua etape este colectarea a peste 2,1 tone de mobilier. Acesta cantitate cuprinde 249 scaune, 75 dulapuri, birouri și casetiere. Donațiile vor fi sortate în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 30 septembrie la Firul Ierbii, cu ajutor din partea voluntarilor din companiile implicate în “Let’s Share & Care!”. În ceea ce privește obiectele de mobilier, o parte din ele vor fi donate, urmând ca cele nefuncționale să fie recondiționate.

Let’s Share and Care! este o soluție reală pentru oameni și companii de a salva resurse. Pentru noi, primele două ediții au fost peste așteptări. Mobilizarea a fost una exemplară, iar în luna septembrie vom avea și primii beneficiari ai campaniei. Ne bucurăm că sunt companii care au donat și cantități impresionante de moblier de birou și scaune. În luna septembrie vom deschide și atelierul de reparat și recondiționat produse, iar acest lucru va reprezenta o noua etapă în evoluția proiectului “, a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let`s Do It, Romania!”.

“Let’s Share & Care!” își propune să susțină printr-un mecanism sustenabil copiii din comunitățile sărace, cu o rată mare a abandonului școlar, dar și să combată risipa prin refolosirea resurselor din comunități dezvoltate.

Pe întreg parcursul anului 2017, “Let’s Share & Care!” își propune să sprijine cu haine, încălțăminte, rechizite, jucării ș.a. peste 2000 de beneficiari din comunitățile defavorizate.

Tags:
No Comments

Post A Comment