TEDxBucharest - prima conferință din România transmisă HD pe internet - Let's Do It, Romania!
3569
post-template-default,single,single-post,postid-3569,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

TEDxBucharest – prima conferință din România transmisă HD pe internet

TEDxBucharest – prima conferință din România transmisă HD pe internet

București, 12 octombrie, 2010


Transmisia, disponibilă pe www.tedxbucharest.com, va fi realizată de Hostway și folosește o tehnologie de streaming adaptiv ce va permite, pentru prima dată în România, atât vizionarea pe internet a unui stream live HD, cât și accesarea lui prin orice browser sau de pe orice tip de device mobil.


Soluția adaptivă dezvoltată de Hostway folosește tehnologie Microsoft și aduce patru importante posibiltăți noi, față de orice alt serviciu de streaming disponibil în România:

  • Fiecare utilizator va accesa conținutul video la cea mai bună calitate permisă de conexiunea sa la internet, limita maximă fiind calitate HD;
  • Posesorii de iPhone sau iPad vor putea urmări evenimentul direct de pe device-ul lor mobil;
  • În orice moment al transmisiei, va fi posibilă navigarea prin tot fluxul deja difuzat. Cu alte cuvinte, un utilizator care pornește stream-ul la jumătatea evenimentului, va putea oricând să deruleze înapoi sau să revină la momentul curent;
  • Utilizatorii vor putea controla direct felul în care urmăresc transmisia, prin alegerea unghiului de filmare preferat, deoarece tehnologia va putea difuza mai multe camere video simultan.În perioada următoare, Hostway România va lansa un produs dedicat de streaming online, bazat pe această tehnologie. Transmisia TEDxBucharest este prima demonstrație publică a acestui serviciu. Evenimentul a fost ales datorită prestanței sale deosebite și asocierii pozitive și puternice cu ideile de inventivitate, creativitate și progres.Organizată sub licenţă TED Global (www.ted.com), conferinţa TEDxBucharest va aduce pe 15 octombrie, la Crystall Palace Ballrooms, treisprezece vorbitori ce provin din tot atâtea domenii şi patru ţări diferite. Printre ei, se numără:

  • Raluca van-Staden – inventatoarea anului 2010 premiată la salonul de la Geneva
  • Magnus Scheving- fondatorul Orăşelul Leneş, cea mai popular serial pentru copii din lume
  • Adrian Bejan – profesor Duke
  • Adrian Stoica – cercetător NASA
  • Andrei Roșu – maratonist la Polul Nord
  • Eric Weiner – fost jurnalist, premiat, al New York Times


Pentru a afla lista completă, vizitați www.tedxbucharest.com


Flaviu Rădulescu, General Manager Hostway România:

Lucrăm de mai mult de un an să dezvoltăm acest serviciu, care este, de fapt, cea mai complexă și mai matură soluție de streaming din România. În sfârșit va exista o soluție care să permită utilizatorilor să vadă un stream de pe orice device, fără buffering sau întreruperi. Acum streamingul nu mai e static, înțepenit într-un cadru fix, pe un site fix. Dimpotrivă, va fi fluid și portabil. O să-l poți vedea în mașină, de pe iPhone sau în pat, de pe iPad. E un mare pas înainte pentru piața noastră de distribuție de conținut.


Despre Hostway Corporation și Hostway România


Fondată în 1998, Hostway Corporation este una dintre cele mai mari companii de hosting la nivel global, cu prezență în 13 țări, 15 datacentere, 17 centre operaționale și peste  700 angajați. Serviciile noastre includ înregistrare domenii, web hosting, colocare,  servere dedicate, hosting SaaS și servesc mai mult de 1.4 milioane de website-uri și peste 2 milioane de clienți din întreaga lume.


Filiala din România a fost lansată în martie 2006 și a devenit în scurt timp unul din cei mai importanți jucători din piața locală de hosting. Suntem mândri să lucrăm alături de clienți ca BRD, Trilulilu, GSP, Antena 1, CANCAN, Realitatea-Cațavencu, eMAG sau Național Geographic Channel.


Pentru mai multe detalii vizitați www.hostway.ro


Contact Hostway România:

Ioana Hreninciuc

Marketing Manager

M: +40 727 736 874

E-mail: ioana.hreninciuc@hostway.ro


No Comments

Post A Comment