Primul an "Let's Share & Care!" – 26 de tone de resurse salvate și 850 de elevi sprijiniți să meargă la școală - Let's Do It, Romania!
14946
post-template-default,single,single-post,postid-14946,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Primul an “Let’s Share & Care!” – 26 de tone de resurse salvate și 850 de elevi sprijiniți să meargă la școală

București, 8 februarie 2018

În cadrul proiectului “Let’s Share & Care!”, primul centru de minerit urban din România,  s-au strâns peste 26 tone de donații. 850 de copii și familiile acestora din 5 județe (Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Prahova și Călărași) au beneficiat de resursele colectate, care îi vor ajuta să-și continue studiile. Școlile beneficiare au fost selectate și vor fi monitorizate cu ajutorul Teach for Romania, partener “Let`s Do It, Romania!” în acest demers.

65 de companii au contribuit cu donații pentru Centrul de Minerit Urban “Let’s Share & Care!”. În total s-au strâns 6 tone de haine, 500 de kg de încălțăminte, 2 tone de jucării și  500 kg de rechizite. De asemenea, companiile au contribuit și cu 17 tone de mobilier – 450 scaune și 400 de obiecte  precum birouri, dulapuri sau casetiere. Donațiile au fost sortate în cadrul unor evenimente dedicate, cu ajutorul voluntarilor, iar o parte din mobilier  a fost donat sau va fi recondiționat.

Primele 4 editii ale proiectului au însemnat, pe lângă cantitățile mari de donații, multe provocări logistice și lecții învățate pe parcurs. Mobilizarea din primul an “Let’s Share & Care!” a fost peste așteptări si le mulțumim pe aceasta cale tuturor companiilor implicate. Am fost și vom fi motivați în continuare de zâmbetele copiilor, așa că în 2018 continuăm cu mult entuziasm planurile de dezvoltare. “Let’s Share & Care!” este o soluție reală pentru oameni și companii de a salva resurse și a le folosi într-un mod sustenabil“, a declarat Marta Tanse – Manager Dezvoltare “Let`s Do It, Romania!”.

Pe întreg parcursul anului 2018, “Let’s Share & Care!” își propune să sprijine cu haine, încălțăminte, rechizite, jucării ș.a. un număr dublu – de peste 1700 de beneficiari din comunitățile dezavantajate. Începând cu ediția viitoare, va exista un algoritm prin care companiile vor putea calcula impactul pe care îl are cantitatea de donații strânsă asupra mediului (amprenta de carbon). De asemenea în cadrul proiectului va fi lansat și un business social pentru vânzarea produselor recondiționate.

“Let’s Share & Care!” își propune să susțină printr-un mecanism sustenabil copiii din comunitățile sărace, cu o rată mare a abandonului școlar, dar și combaterea risipei prin refolosirea resurselor din comunități dezvoltate.

###

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.  

Peste 360 de zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației “Let`s Do It, Romania!”, care a fost descărcată gratuit de aproximativ 9.400 de voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

Teach for Romania caută și pregătește cei mai valoroși oameni din România pentru a deveni lideri în educație, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile. 57 de profesori și învățători sunt activi la catedră în peste 30 de școli din județele Brașov, București, Călărași, Constanța, Dambovita, Ialomița, Ilfov, Prahova, Vrancea. Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All, care unește sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale membri din peste 40 de țări.

 

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, vă rugam să contactați pe:

 

Anca Baniță, Manager de Comunicare, [email protected], 0724 229 678

http://www.letsdoitromania.ro / http://www.facebook.com/LetsDoItRO

1Comment
  • Purdea Maria Magdalena
    Posted at 12:41h, 10 February Reply

    Laudabil.sa continuam atunci

Post A Comment