Let’s Do It, Romania! sărbătoreşte din plin Ziua Internaţională a Mediului! - Let's Do It, Romania!
1351
post-template-default,single,single-post,postid-1351,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Let’s Do It, Romania! sărbătoreşte din plin Ziua Internaţională a Mediului!

Let’s Do It, Romania! sărbătoreşte din plin Ziua Internaţională a Mediului!
Bucureşti, 04.06.2010


5 iunie, Ziua Internaţională a Mediului, este plină de evenimente „verzi” pentru  echipa „Let’s Do It, Romania!”.

În această zi sunt organizate acţiuni de curăţenie pilot, repetiţii generale pentru Ziua de Curăţenie Naţională. Prima de acest gen a fost organizată la Cluj, pe data de 20 mai, unde 3000 de voluntari au colectat 195 de tone de deşeuri. Urmează judeţele Timiş şi Argeş, în weekend-ul 5-6 iunie. Toţi cei care vor să ia parte la aceste acţiuni se pot înscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, completând formularul pentru curăţenie.

De asemenea, Ministerul Mediului şi Pădurilor şi-a propus să marcheze Ziua Internaţională a Mediului printr-o acţiune de curăţenie a Văii Arieşului, zona Abrud, organizată alături de echipa “Let’s Do It, Romania!”. Toţi locuitorii judeţului Alba sunt aşteptaţi să participe la eliminarea deşeurilor care poluează această zonă turistică frecvent vizitată. Pentru realizarea cu succes a acestei acţiuni, Ministerul Mediului şi Pădurilor,  este susţinut şi de Administraţia Naţională “Apele Române”, de Instituţia Prefectului din judeţul Alba, de Garda de Mediu Alba, precum şi de Şcoala Generală Sălcuia.

“Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi din afara oraşelor într-o singură zi. Proiectul urmăreşte şi conştientizarea cetăţenilor în ceea ce priveşte impactul pe care îl are comportamentul iresponsabil faţă de mediu. Un alt obiectiv se referă la implicarea autorităţilor centrale şi locale care să asigure respectarea cadrului legal privind gestiunea deşeurilor, conform standardelor impuse de Uniunea Europeană.

Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi românii sunt aşteptaţi să se implice. Putem stabili un record: în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).


Let’s Do It, Romania!

Anamaria Hâncu, anamaria.hancu@letsdoitromania.ro, 0734 857 405

Anca Baniţă, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

1Comment

Post A Comment