Let’s Do It, Romania! ajunge în Dâmboviţa - Let's Do It, Romania!
1542
post-template-default,single,single-post,postid-1542,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Let’s Do It, Romania! ajunge în Dâmboviţa

Let’s Do It, Romania! ajunge în Dâmboviţa

Echipa “Let`s Do It, Romania!” vă invită la conferinţa de lansare a proiectului care va avea loc joi, 1 iulie, ora 12, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Piaţa Tricolorului, nr. 1, Târgovişte.


“Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi cetăţenii sunt aşteptaţi să se implice. Putem stabili un record: în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).


Două  dintre obiectivele principale sunt curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări care au fost solicitate României şi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene. În plus, proiectul îşi propune mobilizarea şi implicarea autorităţilor centrale pentru aplicarea de măsuri şi sancţiuni, îmbunătăţirea sistemului de management al deşeurilor, precum şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa adoptării unui comportament responsabil faţă de mediu.


Pentru curăţarea deşeurilor, este necesară crearea hărţii deşeurilor, hartă ce va fi obţinută în cadrul etapei de cartare. Cartarea presupune determinarea poziţiei (folosind un dispozitiv GPS), compoziţiei şi dimensiunii mormanelor de deseuri din arealele naturale, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special. În baza hărţii realizate vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie.


Cartarea este o etapă cheie în evoluţia proiectului „Let’s Do It, Romania!”, în lipsa căreia acţiunea din ziua de curăţenie ar fi imposibilă. Etapa de cartare va fi demarată în Dâmboviţa pe data de 1 iulie 2010, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului.


Proiectul se bucură de susţinerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, care implică structurile sale din teritoriu – Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Naţională “Apele Române”, cu structurile subordonate – şi de cea a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În organizare sunt implicate până în acest moment 25 ONG-uri, 11 autorităţi centrale şi locale, o serie de persoane publice şi cel mai important, cetăţenii.


Programul conferinţei:

  • ora 12:00 – 12:30   prezentare proiect
  • ora 12:30 – 14:00   întrebări, lămuriri, propuneri de acţiune

Ne bazăm pe sprijinul dumneavoastră pentru implementarea acestui proiect în judeţul Dâmboviţa!

Vă aşteptăm alături de noi!

Şerban Constantin, turismverde@gmail.com, 0752 644 724, coordonator conducere Dâmboviţa
Sînziana Tica, ticaioanasinziana@yahoo.com, 0754 788 258, coordinator logistică Dâmboviţa

Anamaria Hâncu, anamaria.hancu@letsdoitromania.ro, 0734 857 405, coordonator echipa comunicare centru

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza pe Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

Grup pe Facebook: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=125972337425799&ref=ts
No Comments

Post A Comment