LDIR lansează prima aplicație de mobil și platformă pentru raportarea deșeurilor - Let's Do It, Romania!
12637
post-template-default,single,single-post,postid-12637,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

LDIR lansează prima aplicație de mobil și platformă pentru raportarea deșeurilor

q

LDIR lansează prima aplicație de mobil și platformă pentru raportarea deșeurilor

Vizual Campanie
Începând cu 26 august, toți românii care doresc să contribuie la curățarea României de deșeuri au la dispoziție aplicația și platforma “Let`s Do It!”. Cu ajutorul aplicației de mobil, voluntarii pot oricând să marcheze deșeurile întâlnite în oraș sau în natură pe Harta Deșeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorități și curățate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată.

“De ce să nu facem curățenie în fiecare zi? Aceasta a fost întrebarea cu care am plecat la drum atunci când am început acest proiect. Ne dorim să încurajăm românii din întreaga țară să acționeze ori de câte ori găsesc deșeuri ilegale, printr-un instrument care răspunde la întrebarea: «Ce pot face eu, un simplu cetățean, ca să curăț România?» Astfel, lansăm astăzi un nou tip de voluntariat: voluntariatul digital”, a declarat Anca Baniță, Communication Manager “Let`s Do It, Romania!”.

În afara aplicației de mobil disponibile gratuit pe Google Play și, în curând, și pe App Store, proiectul include și platforma online. Fiecare sesizare include coordonatele GPS ale zonei raportate și detalii despre deșeurile identificate (componență, dimensiuni și orice alte detalii relevante). Toate aceste informații vor fi trimise automat autorității publice locale responsabile pentru curățarea zonei sesizate. Harta Deșeurilor este disponibilă online pe site după ce utilizatorul aplicației se loghează.

“Facem astăzi un pas important pentru «Let`s Do It, Romania!», odată cu lansarea acestui proiect în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și QUALITANCE. Obiectivul nostru este să trimitem anual 250 de sesizări pe județ și ne propunem ca minimum jumătate să fie soluționate. «Let`s Do It, Romania!» a arătat încă de la început că, împreună, putem schimba România în bine, iar noi vom comunica în mod constant rezultatele obținute. Pe site-ul «Let`s Do It, Romania!» veți găsi, în curând, Harta Primăriilor Responsabile – locul în care ne dorim să apară fiecare autoritate publică locală din țară. Așadar, invităm toți voluntarii și susținătorii «Let`s Do It, Romania!» să descarce aplicația de mobil și să devină voluntari activi și implicați în curățarea României”, afirmă Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!”.

 

“Împreună cu partenerii de la “Let’s Do It, Romania!” am dezvoltat aplicația pe care o lansăm astăzi, prin care fiecare român posesor de smartphone poate deveni un adevărat comisar de mediu. Vreau să felicit echipa “Let’s Do It, Romania!” pentru inițiativă și pentru efortul depus. Raportarea deșeurilor este doar prima etapă de dezvoltare a aplicației. Suntem deja în discuții pentru introducerea posibilității de a raporta tăieri ilegale de pădure și poluări ale aerului sau cursurilor de apă. Sper ca astfel, în viitorul apropiat, să avem un instrument complet de raportare pe mediu, la îndemâna tuturor românilor.” a declarat Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Proiectul a fost demarat cu ajutorul fondurilor obținute în campania de crowdfunding lansată de echipa “Let`s Do It, Romania!” în luna mai, care a atras, totodată, și susținerea companiilor private. Partenerul “Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE, care a realizat aplicația și platfforma, donând totodată câte un dolar pentru fiecare dolar strâns în campania de crowdfunding.

“Ne bucurăm că am susținut «Let`s Do It, Romania!», deopotrivă ca partener tehnologic și ca sponsor. Ne-am dori ca această aplicație gratuită pentru utilizatori, ușor de utilizat și prietenoasă să stimuleze simțul civic al românilor, căci acum pot deveni voluntari din doar trei click-uri și în câteva secunde. Aplicația realizată de QUALITANCE pentru «Let`s Do It, Romania!»reprezintă un pas crucial în direcția optimizării eliminării deșeurilor”, afirmă Radu Constantinescu, managing partner QUALITANCE.

 

 

Descarca gratuit aplicatia aici

 

13 Comments
  • crina
    Posted at 10:47h, 28 August Reply

    Super initiativa !platforma online ce inseamna mai exact?

  • R
    Posted at 19:13h, 04 September Reply

    aplicatia presupune sa ai si internet pe mobil nu? 3G, 4G? e suficient si GPRS? sau se poate folosi aplicatia si offline si cind ajungi intr-o zona wi-fi sa descarci datele?

    • oana.grigore
      Posted at 10:09h, 08 September Reply

      Se poate folosi si offline aplicatia.

  • doru ion
    Posted at 07:17h, 03 April Reply

    ar fi trebuit s-0 faceti si pentru telefoane mai putin sofisticate.pe un s3 de ex. nu se poate instala. nu toata lumea are bani de s6

    • Oana Grigore
      Posted at 19:54h, 04 April Reply

      O sa verificam ce s-a intamplat de a mers sa o instalati. In mod normal nu ar trebui sa aveti probleme

  • Robert
    Posted at 17:49h, 19 July Reply

    Va exista o informare periodica despre cei prinsi la first?

  • Robert
    Posted at 17:52h, 19 July Reply

    Scuze,
    “la furat”

  • Dani
    Posted at 20:00h, 24 July Reply

    Super chestie dar sa se facă dreptate cu firmele care taie si transporta lemnul ilegal,nu cu oamenii de rând care abia își câștiga subzistenta de pe o zi pe alta!

  • Popa
    Posted at 12:27h, 06 February Reply

    Nu merge sa descarc pe telefonu mea

    • Florina Mirica
      Posted at 09:12h, 07 February Reply

      Încercați pe un calculator/laptop.

  • DreminemExplorer
    Posted at 23:29h, 27 April Reply

    Ce este cu oamenii acestia de nu stiu ca aplicatiile toate se utilizeaza online ?
    Si nici macar nu stiu sa scrie?

  • DreminemExplorer
    Posted at 23:40h, 27 April Reply

    Stiti multi oameni se dau eco :sunt in cluburi Amici Salvamont chiar oameni foarte celebri cum este Sir David Attenbourough dintre toate super documentarele pe care le-am vazut cu el nici unul nu prezenta situatia reala grava de care noi toti oamenii ne facem vinovatii:POLUAREA
    Acest subiect trebuie analizatin detaliu,solutionat prin investitii si educare-constientizare si publicitare.

    • Florina Mirica
      Posted at 08:53h, 10 May Reply

      Bună! Ai dreptate, educația are un rol foarte important în ceea ce privește conștientizarea poluării. Noi organizăm constant acțiuni de educare în școli și facem traininguri eco, în cadrul proiectului “Let’s Do It, Danube!”: http://letsdoitromania.ro/lets-do-it-danube-2016, pe care ne dorim să-l extindem la nivelul întregii țări.

Post A Comment