Kaufland lansează prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice; "Let's Do It, Romania!" primeste donație o mașină electrică - Let's Do It, Romania!
13184
post-template-default,single,single-post,postid-13184,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Kaufland lansează prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice; “Let’s Do It, Romania!” primeste donație o mașină electrică

Kaufland lansează prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice; “Let’s Do It, Romania!” primeste donație o mașină electrică

presa24

• Rețeaua de stații va fi disponibilă tuturor utilizatorilor de vehicule electrice, fie ele 100% electrice sau hibride plug-in, gratuit și non-stop, pe axa Arad – Constanța, în parcările a nouă magazine Kaufland România și pe autostrada A2.
• Kaufland România a achiziționat, cu această ocazie, o flotă de mașini nepoluante (zero emisii), 100% electrice.
• Pentru început, cu prilejul lansării rețelei, 3 dintre aceste mașini vor fi donate ONG-urilor partenere, unul dintre acestea fiind “Let’s Do It, Romania!”.

Kaufland România, în parteneriat cu Renovatio, vine în sprijinul tuturor celor care vor să conducă ecologic și lansează prima rețea publică de stații de alimentare Fast Charge a mașinilor electrice din România. Acestea vor funcționa non-stop, vor putea fi folosite gratuit pe axa Arad – Constanța și se vor afla în parcările magazinelor Kaufland din nouă orașe și pe autostradă, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de mașini electrice să se deplaseze pe distanțe mai mari.

Renovatio este o companie tânără și dinamică, dezvoltată din pasiune pentru energia din surse regenerabile, fiind cea care pune la dispoziție întreaga rețea de stații de încărcare pentru parcările magazinelor Kaufland România. În același timp, pe lângă lansarea rețelei de stații de alimentare, pentru a contribui la dezvoltarea pieței de vehicule ecologice din România și pentru a inspira mai departe responsabilitate pentru mediu și societate, Kaufland achiziționează o flotă de 18 mașini 100% electrice (zero emisii). O parte din acestea vor fi donate ONG-urilor partenere, iar o parte vor fi folosite de către angajații Kaufland în deplasările zilnice în interes de serviciu, contribuind la reducerea nivelului de poluare într-un oraș deja sufocat de noxe și poluare fonică. Primele ONG-uri care beneficiază începând de astăzi de un mod ecologic de transport sunt Hospice Casa Speranței, Habitat for Humanity și “Let’s Do It, Romania!”.

Noile stații de încărcare rapidă a vehiculelor electrice vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești, București și Constanța, precum și pe autostrada A2. Primul punct de încărcare din această rețea, instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, este deja funcțional și deschis publicului.

Cel mai important beneficiu pentru utilizatorii de vehicule electrice este posibilitatea de încărcare în regim Fast Charge (0-80% din capacitatea bateriei în mai puțin de 1h). Stația deservește toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in, atât pentru standardele de încărcare rapidă (CHAdeMO și CCS) la o putere de 20kWh, cât și pentru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh.

“Grija pentru mediu a fost mereu una dintre preocupările și prioritățile nostre și ne mândrim că suntem și acum pionieri în proiecte de impact pentru un viitor sustenabil. Mai mult, suntem primii care donează o flotă de mașini eco către ONG-urile partenere și pun gratuit la dispoziția românilor energie, în prima rețea publică autohtonă de stații de încărcare rapidă, pentru a încuraja circularea cu mașini eco și responsabilitate față de mediu. Conducerea unei mașini eco nu reprezintă doar o opțiune ca oricare alta, ci o investiție în viitorul nostru, al tuturor”, a declarat Marco Hößl, Directorul General Kaufland România.

“Compania noastră s-a dezvoltat din pasiunea pentru energia din surse regenerabile, iar parteneriatul cu Kaufland este un pas firesc în aceeași direcție. Susținerea pe care o acordăm românilor care aleg să conducă mașini eco cu ajutorul noii rețele publice de alimentare a vehiculelor electrice ne asigură tuturor un prezent mai curat și un viitor mai sustenabil”, a declarat Alexandru Teodorescu, acționar Renovatio.
Piața mașinilor electrice este în creștere: în 2015, românii au achiziționat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu față de numărul vehiculelor de acest tip vândute în 2014, iar în primele două luni ale acestui an, au fost înmatriculate 74 de automobile noi hibride și electrice, cu 90% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Mașinile electrice achiziționate de Kaufland România spre donație, Volkswagen e-Golf, sunt unele dintre cele mai performante vehicule de acest tip din Europa. Autonomia acestora este de aproximativ 200 de kilometri, ceea ce le face ideale pentru deplasările zilnice prin oraș, contribuind, prin emisii zero poluante, la îmbunătățirea calității vieții din mediul urban.

Noul proiect dintre Kaufland România și Renovatio reflectă preocuparea consecventă pentru demersuri care contribuie la un mediu mai curat și mai echilibrat pentru noi toți. Kaufland România se implică anual în numeroase acțiuni ecologice precum Înverzirea Parcului Industrial Ploiești și “Let’s Do It, Danube!”, o amplă campanie de educație în școlile din județele dunărene, la care s-a adăugat curățarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internațională a Fluviului, pe 29 iunie. Totodată, Kaufland România a sprijinit financiar proiectul de educație ecologică, implicare socială și voluntariat desfășurat într-o singură zi pe tot teritoriul României, sub denumirea “Ziua de Curățenie Națională “Let’s Do It, Romania!”.

3 Comments
 • Costel
  Posted at 17:55h, 07 April Reply

  Initiativa laudabila, care poate fi completata cu panouri solare care sa acopere parcarile.

  Am auzit comentarii critice cum ca parcurile solare irosesc terenul, dar parcarile chiar ar fi mai bune daca ar fi umbrite. In plus am observat ca toate supermarketuile sint iluminate electric toata ziua, plus frigiderele si aerul conditionat. Un calcul sumar ne arata ca parcarea acoperita cu panouri solare poate produce ziua cu mult peste consumul local, Astfel se anuleaza un al doilea comentariu critic, si anume ca nu se mai pot instala eoliene si solare pentru ca nu duce reteaua. cu solare peste parcari s-ar usura reteaua pentru ca elimina consumul din retea pe timpul zilei.

  Ar mai fi si trecerea pe iluminat cu leduri care reduce substantial consumul pentru iluminat.

 • Flaviu C
  Posted at 07:51h, 08 April Reply

  frumos, să ne spuneți cum vă descurcați pe ea, unde o încărcați, km parcurși zilnic , distanțe maxime, etc

 • 1 an cu masina electrica “Let`s Do It, Romania!” – de ce merita sa-ti cumperi o astfel de masina eco-friendly – Let's Do It, Romania! – Blogul
  Posted at 16:11h, 07 April Reply

  […] In urma cu un an, partenerul nostru Kaufland Romania a lansat prima retea publica de statii de incarcare rapida pentru masini electrice din Romania.  Tot atunci, 10 masini electrice au fost donate ONG-urilor partenere,  iar una dintre ele a ajuns la “Let’s Do It, Romania!”. […]

Post A Comment