Echipa“Let’s Do It, Romania!” semnează parteneriate importante cu autoritățile și în 2012 - Let's Do It, Romania!
7322
post-template-default,single,single-post,postid-7322,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Echipa“Let’s Do It, Romania!” semnează parteneriate importante cu autoritățile și în 2012

Echipa“Let’s Do It, Romania!” semnează parteneriate importante cu autoritățile și în 2012

Proiectul de curățenie națională “Let’s Do It, Romania!” beneficiază și în acest an de sprijinul autorităților la nivel central și local. Până în acest moment au fost încheiate parteneriate oficiale cu Ministerul Mediului și al Pădurilor, Garda Națională de Mediu, Ministerul Educatiei, Cecetării, Tineretului șI Sportului și Administrația Penitenciarelor.

Partenerul principal al acțiunii, ținând cont de faptul că proiectul este unul ecologic, este, pentru al treilea an consecutiv, Ministerul Mediului și Pădurilor. MMP va implica toate instituțiile din subordonarea Ministerului, dar și cele aflate în coordonare acestuia, pentru a oferi sprijin la nivel județean/local. Printre instituțiile subordonate se regăsește și Garda Națională de Mediu, un partener important al echipei, datorită feedback-ului constant oferit, dar și sprijinului pe care îl vor acorda în acest an pentru alegerea zonelor unde se va face curățenie.

Susținerea Ministerului Educatiei, Cecetării, Tineretului șI Sportului pentru acţiunea “Let’s Do It, Romania!” va consta în implicarea inspectoratelor școlare în proiect, dar și în comunicarea acțiunii în instituțiile din subordine. La fel ca și în anii anteriori, școlile din toată țara se vor putea înscrie pentru acțiunea de curățenie, organizându-se în echipe distincte. În 2010 și 2011 peste 50% din participanții la curățenia națională au fost elevi, iar Ministerul Educației, Cecetării, Tineretului șI Sportului a jucat un rol cheie în acest sens.

Și Administrația Penitenciarelor este pentru a treia oară parte din proiectul “Let’s Do It, Romania!” prin încurajarea și implicarea deținuților ca voluntari în Ziua de Curățenie Națională. Alăturarea la acest proiect reprezintă pentru deținuți un exercitiu reușit de reintegrare in societate. În 2011, 882 de detinuti au participat la curățenia națională.  Persoanele private de libertate sunt încurajate să participe la cât mai multe activităţi de acest gen, pentru că este urmărită transmiterea unor valori fundamentale. Activitățile întreprinse  contribuie la formarea de deprinderi şi atitudini prosociale şi, prin acestea, la reintegrarea ulterioară în comunitate.

“Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată – 12 mai!

###

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010 şi 2011, în cele 2 ediţii organizate până în prezent, peste 500 000 de voluntari au participat în Ziua de Curăţenie Naţională. In 2012, Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care România va face curăţenie alături de Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia, ca parte din iniţiativa globală Let`s Do It World! Peste 85 de țări din întreaga lume vor organiza o zi de curățenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie.

 

Pentru mai multe informații, persoanele de contact sunt:

Persoane de contact:
Anamaria Hâncu, [email protected], 0734 857 405
Anca Baniţă, [email protected], 0724 229 678
Site: http://www.letsdoitromania.ro
Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro 
Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro
Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

 

No Comments

Post A Comment