16 Mar Echipa “Let`s Do It, Romania!” lansează cea de-a doua ediție “Let’s Do It, Danube!”
Pentru cel de-al doilea an consecutiv, echipa “Let’s Do It, Romania!”desfasoară în această primăvară campania “Let’s Do It, Danube!”, creată cu scopul de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară.
Campania debutează pe 21 martie cu o acțiune de curățenie la care sunt așteptați peste 3000 de elevi din toate județele dunărene. Acțiunea de curățenie marchează Ziua Internațională a Apelor de pe 22 martie.
“Let’s Do It, Danube!” va continua cu o amplă campanie de educare ecologică în școlile din județele dunărene, prin intermediul training-urilor interactive susținute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!”. Elevii vor învăța ce înseamnă un comportament responsabil față de mediu și care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planeta şi a reduce poluarea, primind în acelaşi timp şi informaţii despre fluviul Dunărea, fauna și flora pe care le găzduieşte. După training, urmează proiecţia filmului documentar “Dunărea, Amazonul Europei” în două părţi, creat de casa de producţie ScienceVision Filmproduktion GmbH, considerat ca fiind cel mai spectaculos documentar despre Dunăre realizat în ultimii ani. Documentarul urmează cursul Dunării de la origini până la vărsare şi descrie fauna şi flora din zonele prin care fluviul trece, dar şi importanţa turistică şi comercială pe care Dunărea o are în economia Europei.
Campania de educare va continua cu concursul de creație “Exploratorii Dunării”, în care elevii vor împărtăși poveștile lor cu Dunărea și se va încheia cu o tabără în Delta Dunării dedicată elevilor cu rezultate deosebite.
De asemenea, “Let’s Do It, Danube!” înseamna și o acțiune de curățare a malurilor Dunării pe 27 iunie 2015, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului. O premieră în acest an este curățarea luciului de apă cu ajutorul unor ambarcațiuni speciale și a unor echipe de scafandri. Județele implicate în acest an la ziua de curățenie sunt Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.
În 2014, “Let’s Do It, Danube!” a implicat peste 9000 de voluntari în cele 2 etape ale proiectului: peste 4700 de elevi au luat parte la acțiunile de educare și responsabilizare și peste 4400 de voluntari au curățat malurile Dunării în 12 județene, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării.
“Let’s Do It, Danube!” este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este susținut de Kaufland România.
Florentina Lojnita
Posted at 13:51h, 23 AprilFelicitari pentru tot ce intreprindeti!
Astfel de actiuni ar fi bine sa fie organizate cu o anumita periodicitate.
Locuiesc in Constanta,un oras pe atat de vechi pe atat de murdar.
Adunarea selectiva a gunoaielor este de domeniul s.f.- ului,atata timp cat o firma privata agreeata de primarie face salubrizarea,nu se intrevad modernizari in acest domeniu.
Mizeria domneste in spatiile verzi si in toate locurile publice,da,avem nevoie de educatie dar nu numai atat.
Sunt decisa sa particip la toate actiunile dvs cu mare placere.
Cu apreciere,
Nicoleta
Posted at 17:14h, 29 AprilDaca tot vorbim de Dunare, principalul rau colector al apelor noastre romanesti, nu vad de ce actiunea s-ar rezuma strict la albia Dunarii… Sunt cadru didactic in orasul Focsani si aproape in fiecare an am organizat campanii de igienizare de o mai mica amploare (ce-i drept) in albia raului Milcov, care se varsa in Siret, care se varsa in Dunare!!! Deci -zic- daca tot vorbim de Dunare, hai sa vorbim de toate aplele romanesti si sa facem ceva la scara nationala!!! E doar o sugestie pentru anii ce vor sa vina…