Echipa braşoveană “Let’s Do It, România!” a derulat în perioada 08 – 09 August 2010 două acţiuni importante de cartare a deşeurilor din Judeţul Braşov - Let's Do It, Romania!
1922
post-template-default,single,single-post,postid-1922,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Echipa braşoveană “Let’s Do It, România!” a derulat în perioada 08 – 09 August 2010 două acţiuni importante de cartare a deşeurilor din Judeţul Braşov

Echipa braşoveană “Let’s Do It, România!” a derulat în perioada 08 – 09 August 2010 două acţiuni importante de cartare a deşeurilor din Judeţul Braşov

Acestea sunt:

– cartare cu ajutorul voluntarilor biciclişti


Vă prezentăm mai jos un scurt rezumat al celor două iniţiative.Duminica 8 august:

”Let’s Bike It, Braşov”, ediţia a doua


Ziua de 08 august a însemnat pentru participanţii la „Let’s Bike It”, ediţia a doua din Braşov, un traseu de aproape 70 km, 7 ore de pedalat (dar cu multe pauze pentru recuperare şi mai ales pentru cartare) plus foarte multe peripeţii interesante. Rezultatul a fost şi unul pe măsura efortului : s-a cartat zona Braşov-Ghimbav-Dumbrăviţa-SatuNou-Hălchiu-Bod-Sânpetru şi s-au marcat multe mormane noi pe harta deşeurilor.

Echipa de biciclişti braşoveni a studiat cu atenţie zona Lacului Dumbrăviţa unde a găsit o cantitate importantă de gunoaie în marginea barajului şi pe marginea drumurilor de acces către lac.

Jurnalul complet al călătoriei aici:

http://blog.letsdoitromania.ro/brasov/let%e2%80%99s-bike-it-8-august-2010/

http://blog.letsdoitromania.ro/brasov/cum-a-fost-la-editia-a-doua-de-%e2%80%9dlet%e2%80%99s-bike-it%e2%80%9d/


Luni 09 august:

Inventar la Gropa de gunoi de pe Postăvaru

Echipa “Let’s Do It” Braşov şi Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt colaborează pentru 25 septembrie – Ziua de Curăţenie Naţională  şi îşi propun un lucru ambiţios: să cureţe groapa de gunoi care s-a strâns sub cabana Postăvarul, în imediata apropiere a ariei protejate din Masivul Postăvarul. Parteneri în această acţiune de cartare-ecologizare sunt şi Asociaţia Carpatina Ardeleană a Turiştilor SKV Sibiu, ca administratori ai cabanei Julius Romer sau Postăvarul.  Prima etapă, adică acţiunea de cartare, inventariere deşeuri şi fotografii a avut loc luni, 9 august 2010.


  • Au participat la acţiunea de cartare: Ioana Daia (coordonare judeţeană Braşov “Let’s Do It, România!”), reprezentantul RPLP Kronstadt Ciprian Cojanu şi administratorul cabanei Rolf-Gunter Truetsch, din partea SKV.
  • Groapa de gunoi de pe Postăvaru este de mai mult timp şi în atenţia  Gărzii de Mediu, care isi doreste o solutie pentru ecologizarea locaţiei.  Curăţarea zonei s-a făcut de mai multe ori cu voluntari, asociaţia SKV cabanei strânge anual oameni şi adună gunoiul, cantitatea fiind destul de mare:  50-60 de saci.

Acţiunea de luni a avut trei etape importante: cartare, inventariere deşeuri şi câteva discuţii pentru stabilirea logisticii necesare în 25 septembrie.

1.Cartare: Groapa de gunoi de la cabana Postăvaru şi deşeurile descoperite în perimetrul zonei turistice s-au introdus pe harta GPS a deşeurilor de colectat în 25 septembrie. SKV-ul a propus şi curatarea zonei din jurul vârfului Postăvarul, unde de asemenea s-au strâns gunoaie.

2.Inventariere deşeuri: foarte mult plastic, o cantitate importantă de sticle, fier şi materiale ruginite, moloz,  posibil obiecte sanitare. Există şi gunoaie ascunse prin vegetaţie sau împinse la vale pe pante din cauza zăpezii. Cantitate aproximativă:  40 metri cubi de deseuri de toate felurile

3.Logistică: Echipa braşoveană “Let’s Do It, România!” îşi propune pentru acţiunea de curăţenie din 25 septembrie să participe cu 50 de voluntari. Înscrierile se fac în continuare pe site-ul www.letsdoitromania.ro. RPLP Kronstadt va asigura partea logistică, adică: mănuşi, saci, utilaje pentru transport deşeuri si pentru scos deşeuri din râpă (daca va fi necesar). De asemenea, asociaţia SKV o să participe cu câţiva oameni pentru a-i organiza pe voluntari la faţa locului. Pentru curăţarea zonei de pe vârful Postăvaru va interveni o echipă specială a Salvamontului din cadrul RPLP Kronstadt.

Argumente pentru 25 septembrie : Zona are un trafic intens de turişti atât în sezonul cald, cât mai ales iarna. Cantitatea de gunoi lăsată de turişti şi strânsă de-a lungul timpului depăşeşte posibilităţile de colectare ale administratorilor cabanei.  Fauna din masivul Postăvaru trebuie protejată de poluare, Conform SKV, aici trăiesc  familii de râşi, lupi şi urşi.

Fotografii aici: http://blog.letsdoitromania.ro/brasov/gunoaie-in-varful-muntelui-poze-de-la-cartarea-de-luni-09-august-din-postavaru/

Contact:

Ioana Daia, Conducere judeţeană „Let’s Do It, Romania!” Braşov, 0723.283.635, ioana.daia@letsdoitromania.ro

Lucian Iuga, Comunicare, “Let’s Do It, Romania!” Braşov, 0724 859 013, lucian.iuga@letsdoitromania.ro

Cum te poţi implica în “Let`s Do It, Romania!”?

Înscrie-te pentru Ziua de Curăţenie Naţională!

Înscrie-te pentru acţiunea de cartare!

Înscrie-te  în echipa de organizare locală din judeţul tău!

Susţine Let’s Do It, Romania în social media!

Fă o donaţie!

Alătură-te cauzei de pe Facebook!


Cum afli noutăţi?

Intră pe www.letsdoitromania.ro şi citeşte despre evoluţia proiectului!

Alătură-te cauzei de pe Facebook!

Urmăreşte-ne pe Twitter!


Hai cu noi să facem curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi!

Pe 25 septembrie, avem cu toţii ceva în comun: România!

LET’S DO IT!


No Comments

Post A Comment