Bicicliştii au identificat mormanele de gunoi din împrejurimile Timişoarei - Let's Do It, Romania!
1873
post-template-default,single,single-post,postid-1873,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Bicicliştii au identificat mormanele de gunoi din împrejurimile Timişoarei

Bicicliştii au identificat mormanele de gunoi din împrejurimile Timişoarei

Bicicliştii au parcurs în weekend traseele de pe lângă Timişoara pentru a identifica mormanele de gunoi, a le fotografia şi a le nota în fişe, în cadrul campaniei Let’s Do It Romania! Câteva echipe, mai îndrăzneţe, au pedalat pe distanţe lungi de peste 60 de kilometri (dus-întors) pentru a-şi îndeplini misiunea de voluntar în cea mai importantă acţiune ecologică din România.

Cicliştii adunaţi la Casa Verde pentru Biciclete au reuşit să cartografieze traseele de pe rutele spre Biled, Giarmata-Vii, Recaş, Jimbolia, Orţişoara, Pişchia. Au mai rămas de cartat încă 11 trasee pentru ca întreg judeţul Timiş să aibă o hartă completă a locurilor în care se află  mormane de deşeuri. Pe aceste trasee este nevoie de voluntari care să aibă autoturism, întrucât sunt la distanţe de peste 50 de kilometri de Timişoara, ceea ce ar însemna o sută de kilometri (dus-întors). O altă campanie de cartare urmează să fie organizată în curând, detaliile vor fi  anunţate pe siteul www.lestdoitromania.ro, pe pagina de facebook, pedaleaza.ro şi pe www.timisoara.ro.


Cartografierea mormanelor de gunoi este un pas important în campania de curăţenie a ţării, care va avea loc în 25 septembrie.


“Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi românii sunt aşteptaţi să se implice. Putem stabili un record: în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).


Fii voluntar în campanie şi înscrie-te pe  www.letsdoitromania.ro!


Contact:

Adriana Nica, adriana.nica.tm@letsdoitromania.ro, 0721 599 777, echipa de comunicare Timiş

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

Grup pe Facebook: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=125972337425799&ref=ts

No Comments

Post A Comment