”Let's Do It, ERASMUS!” ȋn Vama Veche - Let's Do It, Romania!
7409
post-template-default,single,single-post,postid-7409,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

”Let’s Do It, ERASMUS!” ȋn Vama Veche

”Let’s Do It, ERASMUS!” ȋn Vama Veche

Anul acesta, evenimentul național ”1 Mai ȋn Vama Veche!” al Erasmus Student Network (ESN) România dorește să aducă un plus de valoare socială tradiției de a petrece ziua de 1 Mai la mare, într-un mod distractiv, dar și educativ. Astfel, voluntarii ESN România, împreună cu studenții străini ERASMUS veniți din marile centre universitare din țară, București, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca și Braşov, vor participa la acțiunea de curățare a plajei din Vama Veche.

Anul 2012 este anul Social Erasmus, proiectul internațional de marcă al Erasmus Student Network. Atât la nivel internațional, național, cat și local, se vor desfășura numeroase proiecte de acest tip, având ca scop, integrarea studenților internaționali ERASMUS în cadrul societăților lor gazdă, prin implicarea voluntară în diverse proiecte cu impact social din domeniile educație, caritate și ecologie.

Împreună cu partenerii nostri, “Let’s Do It, Romania!”, îi invităm pe toți cei ce se vor afla in Vama Veche, Luni, 30 aprilie 2012, să ia parte la mişcarea de curățare a plajei şi să arate că le pasă de țara lor. Acṭiunea se dorește a fi una pilot pentru Ziua Curăṭeniei Generale, care anul acesta va avea loc ȋn data de 12 Mai 2012. “Let’s Do It, Erasmus!” face parte din seria de evenimente programate de către asociația ESN România pentru acest an, celebrând 15 ani de existenṭă a programului Erasmus ȋn România si 25 de ani la nivel european.

Partenerii evenimentului: “Let’s Do It, Romania!”, Primăria Limanu, Serviciul Comunitar de Utilități Publice de Interes Local Limanu, Administrația Bazinală de Ape Dobrogea – Litoral, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, România Pozitivă, EvenimenteStudentesti.ro, NAPOMUN, Club Goblin, Club Expirat și Pernod Ricard.

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din cinci secțiuni locale (ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN UniBuc și ESN Timişoara). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a
tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

 

1Comment

Post A Comment