03 Apr 186 de zone cu deșeuri curățate cu aplicația Let’s Do It, România!
Numărul de voluntari digitali Let’s Do It, România a ajuns la 2.740, iar 186 de zone cu deșeuri au fost curățate
În ultimele 7 luni, echipa Let’s Do It, România! a trimis un număr de 401 de sesizări către autoritățile publice locale din 151 de localități, prin care acestora din urmă li se cerea să curețe zonele respective în termen de 30 de zile, conform legislației în vigoare.
Dintre aceste sesizări trimise, au fost curățate un număr de 186. Zonele care nu au fost rezolvate încă aparțin unor persoane private, care au fost somate de autorități să ia măsuri pentru curățarea zonelor. Atunci când termenul expiră, echipa Let’s Do It, România! va trimite sesizări către Garda Națională de Mediu.
“Mulțumim tuturor voluntarilor care ne semnalizează în fiecare zi zone cu deșeuri, chiar și în sezonul rece și care, mai mult decât atât, sunt sincer interesați de statusul sesizărilor lor și comunică în permanență cu noi. Așa cum se poate observa, există și situații în care implicarea autorităților publice locale este mai dificilă, însă, chiar și în aceste cazuri, vom merge mai departe pentru a obține un răspuns pozitiv și a curăța zonele raportate de voluntari. Învităm voluntarii să descarce aplicația în continuare și să facă raportări, mai ales ca a venit primăvara, iar deșeurile reapar, odată cu topirea zăpezii” a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!”.
În topul celor mai implicate județe se regăsesc București (899 de voluntari digitali), Cluj (168 de voluntari digitali), Timiș (93 de de voluntari digitali), Brașov (86 de de voluntari digitali), Iași (84 de de voluntari digitali), Constanța (70 de de voluntari digitali), Ilfov (66 de voluntari digitali), Prahova (62 de de voluntari digitali).
Topul județelor cu cele mai multe sesizări: București (126 de raportări), Cluj-Napoca (24 de raportări), Timișoara (15 raportări), Pitesti (10 raportări), Bușteni (5 raportări).
Cu ajutorul aplicației de mobil Let`s Do It, Romania!”, voluntarii pot oricând să marcheze deșeurile întâlnite în oraș sau în natură pe Harta Deșeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorități și curățate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar primește constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată. Partenerul “Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE.
În urma raportării făcute de un utilizator, echipa “Let`s Do It, Romania!” asigură comunicarea constantă cu autoritățile responsabile: după ce sesizările au fost trimise prin aplicație, ONG-ul urmărește statusul acestora și rezolvarea lor în intervalul legal.
Obiectivele aplicației “Let`s Do It, Romania!” sunt pe de-o parte, de a implica cetățenii din toate județele României, pentru a face curățenie în fiecare zi, prin intermediul raportărilor și, pe de altă parte, de a crește gradul de încredere al românilor în instituțiile publice, prin rezolvarea a cel puțin 50% din sesizări și crearea Hărții Primăriilor Responsabile, primul instrument de acest gen din România.
Descarcă gratuit aplicația pentru Android sau pentru iPhone!
Daniela
Posted at 09:06h, 04 AprilAplicatia Let’s do it poate fi folosita si pe telefon Microsoft?
As vrea sa sesizez situatia de pe drumul catre comuna Pasarea/ manastirea Pasarea, 15 km din Bucuresti, drumul prin padure este tapatat cu gunoi pe ambele sensuri. Trebuie educati oamenii si puse bene de gunoi in sat, altfel degeaba se curata.
Sugestie: O caravana Let’s do it in scoli, pe la primarii, afise la dispensare etc.
Oana Grigore
Posted at 19:52h, 04 AprilDin pacate de pe telefoanele ce au sistem de operare Windows nu se poate folosi. Se gaseste pentru Android sau iOS
Sergiu
Posted at 06:57h, 24 JunePe cînd o aplicație și pentru posesorii de Windows Phone? Aș dori să raportez zone cu deșeuri din Tîrgu-Mureș.
Oana Grigore
Posted at 20:17h, 11 JulyInca nu stim cand o sa fie si pentru windows phone