Am inceput cartarea! - Let's Do It, Romania!
9040
post-template-default,single,single-post,postid-9040,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Am inceput cartarea!

Am inceput cartarea!

LET’S DO IT, ROMÂNIA! dă startul etapei de cartare, etapă care presupune implicarea tuturor echipelor județene de voluntari, în procesul de identificare a mormanelor de gunoi din arealele naturale. Din luna iunie si până în luna septembrie, voluntarii vor crea împreună Harta deșeurilor din România, o hartă în format electronic, actualizată în timp real, care poate fi accesată și prin intermediul aplicațiilor mobile.

Ce presupune Cartarea ? Voluntarii merg pe teren și identifică mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Apoi, completează o fișă cu detalii relevante pentru ziua de curățenie: ce tipuri de deșeuri se află în compoziția mormanului, volumul, elementele de dificultate din punct de vedere al accesului sau al transportului deșeurilor, precum și descrierea completă a punctelor de reper și a modului în care se face accesul. La final, voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizând toate detaliile din fișa de morman.

Toţi cei care vor să contribuie la realizarea Hărţii Deşeurilor pot încărca mormanele de gunoi, identificate în afara oraşelor, accesând aplicația proiectului http://app.letsdoitromania.ro, secţiunea Adaugă gunoi.

Pe lângă modalitatea clasică de cartare, începând de anul acesta, utilizatorii au la dispoziție și o aplicație pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android sau Windows: aplicația TrashOut, disponibilă în Google Play. La fel ca și aplicația pentru iOS (Iphone) cu care prietenii LET’S DO IT, ROMÂNIA! sunt deja familiarizați, TrashOut este o aplicație gratuită. Mormanele identificate cu ajutorul acestor aplicații ajung direct pe app.letsdoitromania.ro și vor fi curăţate de voluntari pe 28 septembrie, Ziua de Curăţenie Naţională în 2013.

Alte informații privind buna desfășurare a activității de cartare pot fi găsite accesând Manualul pentru activitățile de cartare Let’s Do It, România! 2013, disponibil pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro.

4 Comments
  • trofo
    Posted at 22:29h, 20 June Reply

    Felicitări pentru eforturile pe care le depuneți și să sperăm că după data de 28 septembrie or să dispară măcar o parte dintre “munți”.

  • ionuke
    Posted at 13:06h, 26 June Reply

    Grozav, ma pun pe semnalat mormanele!

  • SICA
    Posted at 15:15h, 26 June Reply

    In 2012 am participat 50 , anul acesta 100>…

  • eszter
    Posted at 15:58h, 26 June Reply

    Start bun la 4th LDIR! Startul, cartarea, harta, inventarul si linia frontului de lucru – in buna parte fiecare o parte decisiva a proiectului care presupune in fiecare etapa, la fiecare pas multa arta(evident) si tehnica clasica. Iar acum si aplicatii de varf. Sincer? Da! Am fi multumiti daca de data asta am gasi succesul si in In-Succes! Pentru ca de loc paradoxal, ideal ar fi ca dupa cele trei reeditari demonstrativ-educative succesive sa avem parte mai mult de munti in starea lor buna naturala, de zone de agrement si adiacente soselelor de ‘doar in’ trecere, de zone acum chiar libere de materiale, obiecte, doze, pet-usor sau greu neidentificabile … Adica de o harta verde in timp si in mod real. Start bun la 4th LDIR! 93 zile, 9ore, 1 minut 4 sec-unde

Post A Comment