Am fost la Green Planet Blues, festival de filme dedicate mediului - Let's Do It, Romania!
14918
post-template-default,single,single-post,postid-14918,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Am fost la Green Planet Blues, festival de filme dedicate mediului

Am fost la Green Planet Blues, festival de filme dedicate mediului

S-a încheiat a doua ediţie “Green Planet Blues”, festivalul de film dedicat mediului. Aceasta a marcat şi un nou eveniment important pentru proiectul „Let’s Do It, Romania!”, echipa fiind invitată să îl prezinte în cadrul mesei rotunde dedicate ecologizării.


Ziua de vineri a fost pusă sub semnul bio-arhitecturii, cuvântul fiind luat de grupul român de lucru Arhiterra, dar şi de invitaţi străini precum Gernot Minke, architect german care a studiat şi derulat mai multe proiecte de gen, de la acoperişuri vii la arhitectură cu materiale naturale.

Prezentarea proiectului „Let’s Do It, Romania!” a avut loc sâmbătă, urmând vizionarii filmului documentar „Biutiful cauntri”, difuzat în premieră în România. Filmul a prezentat povestea deşeurilor depozitate necorespunzător într-una din regiunile cele mai frumoase şi mai renumite ale Italiei, deşeuri a căror poluare a determinat o problemă ce a atins cotele unui dezastru natural. Introducerea fiind astfel facută, echipa LDIR a prezentat proiectul prin care, în septembrie 2010, se doreşte curăţarea acestor deşeuri de pe întreg teritoriul ţării.


Printre cei prezenţi la masa rotundă dedicată proiectului LDIR s-au numărat şi invitaţi din restul Europei. Atât aceştia, cât şi restul participanţilor, au fost plăcut impresionaţi de initiaţivă şi au încurajat dezvoltarea acesteia.

Problema ridicată de cei mai mulţi dintre cei prezenţi a fost cea a urmării zilei de curăţenie, din perspectiva necesităţii educării locuitorilor ţării, astfel încât gunoaiele să nu se strângă la loc.


Cu această ocazie, echipa „Let’s Do It, Romania!” a menţionat încă o dată faptul că educarea cetăţenilor este unul dintre obiectivele cele mai importante ale acestui proiect şi joacă un rol esenţial în construirea campaniei de comunicare.

No Comments

Post A Comment