Cartăm în Covasna! - Let's Do It, Romania!
1337
post-template-default,single,single-post,postid-1337,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Cartăm în Covasna!

Cartăm în Covasna!

“Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi românii sunt aşteptaţi să se implice. Putem stabili un record: în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).

Două  dintre obiectivele principale sunt curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări care au fost solicitate României şi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene. Pentru curăţarea deşeurilor, este necesară crearea hărţii deşeurilor, hartă ce va fi obţinută în cadrul etapei de cartare.

Cartarea presupune determinarea poziţiei (folosind un dispozitiv GPS), compoziţiei şi dimensiunii mormanelor de deșeuri din arealele naturale, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special.

Rezultatul final al acestei acţiuni este realizarea hărţii deşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie. Cartarea este o etapă cheie în evoluţia proiectului „Let’s Do It, Romania!”, în lipsa căreia acţiunea din ziua de curăţenie ar fi imposibilă.

Cei care doresc să se implice în program trebuie să se înscrie pe site-ul oficial www.letsdoitromania.ro sau pot accesa şi blogul local, www.letsdoitcovasna.wordpress.com.

În organizare sunt implicate până în acest moment 25 ONG-uri, 11 autorităţi centrale şi locale, o serie de persoane publice şi cel mai important, cetăţenii.

Proiectul se bucură de susţinerea Ministerului Mediului şi al Pădurilor, care implică structurile sale din teritoriu – Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Naţională “Apele Române”, cu  structurile subordonate – şi de cea a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor.

Vă  invităm la conferinţa de lansare a proiectului care va avea loc sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 11, în Amfiteatru Colegiului Naţional “Mihai Viteazul”, str. Kos Karoly, nr. 22.

Programul pentru acest eveniment include:

  • ora  10:40 – 11:00 sosire invitaţi
  • ora 11:00 – 11:20 prezentare proiect
  • ora 11:20 – 12:00 discuţii referitoare la proiect
  • ora 12:00–12:30 discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai coordonatorilor de conducere locali
  • ora 12:30 – 13:30 instructajul voluntarilor şi împărţirea traseelor
  • ora 13:30 – 15:00 – discuţie cu echipa de coordonare locală din Covasna


Vă  aşteptăm alături de noi!

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

No Comments

Post A Comment