20 Mar 50 de angajați de la Ursus au făcut voluntariat în Parcul Natural Văcărești
Vineri, 18 martie, echipa “Let’s Do It, Romania!” alături de 50 de voluntari inimoși de la Ursus Breweries au participat la o acțiune de ecologizare a Parcului Natural Văcărești. În total au fost adunați 75 de saci cu deșeuri. Pe lângă asta, voluntarii au montat în parc 40 de căsuțe noi pentru păsări.
De-a lungul timpului, “Let’s Do It, Romania!” a organizat patru acțiuni de ecologizare în Parcul Văcărești. La aceste acțiuni au participat 1050 voluntari, care au colectat 40 de tone de deșeuri menajere. De asemenea, au fost montate aproximativ 90 adăposturi si cuiburi de păsări. Actiunile “Let’s Do It, Romania!” au fost organizate împreună cu Asociatia Parcul Natural Văcărești și au avut sprijinul companiilor Kaufland România, Ursus Breweries, GreenGrour, Eco-Sud, Konica Minolta, HP, UNIQA Asigurări, fiind realizate în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.
Parteneriatul de lungă durată dintre Ursus și “Let’s Do It, Romania!”
Ursus Breweries este compania care a avut încredere în proiectul “Let’s Do It, Romania!” încă de la prima ediție, din 2010. Pe parcursul celor șase ani de partaneriat, Ursus Breweries a implicat peste 1300 de voluntari în Timișoara, Cluj-Napoca, Buzău, Brașov și București. Numai în 2013. echipele Ursus Breweries au colectat peste 2000 de saci cu deșeuri. Ursus Breweries conștientizează importanța unui mediu înconjurător lipsit de deșeuri și a unei populații educate ecologic, una dintre prioritățile de dezvoltare sustenabilă asumate de companiei constând în refolosirea și reciclarea ambalajelor. În consecință, implicarea Ursus Breweries în acțiuni de responsabilizare socială și ecologizare crește în fiecare an.
Despre Parcul Natural Văcărești
Parcul Natural Văcărești include 190 de hectare de spaţiu verde și este casa a 97 de specii de păsări (45 specii aflate în diferite faze de protecție) și mamifere ca: vidra (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot. De asemenea, aici se găsesc și alte specii precum țestoasa de uscat și țestoasa de apă.
De-a lungul anilor, zona a reusit sa se conserve într-un mod extraordinar, în ciuda amenințărilor ivite la tot pasul. Cele mai mari provocări au venit de la oameni, din cauza pescuitului ilegal în lacuri, inclusiv cu plasa electrică, a incendiilor devastatoare, sau din cauza cantităților uriașe de deseuri, care dăunează atât păsărilor, care pot confunda deșeurile cu hrana, cât și faunei.
No Comments