Q&A Curatenie Nationala 2016

voluntari-la-punct-de-inregistrare

 

1. Cum mă înscriu la Curățenie?

Înscrierile online s-au terminat, însă te poți înscrie la Curățenie direct în dimineața evenimentului, la punctele de înregistrare din județul tău.

 

2. Ce fac dacă nu am echipă?

Îți vei găsi echipă la punctele de înregistrare.

 

3. Între ce ore se desfășoară evenimentul?

Acțiunea de ecologizare începe la ora 09:00 și se termină în jurul orei 15:00.

 

4. Trebuie să vin eu cu saci și mănuși?

Noi vom oferi saci și mănuși la punctele de înregistrare din fiecare județ, însă numărul voluntarilor este mai mare în ziua evenimentului, comparativ cu estimările noastre. De aceea, dacă ai posibilitatea să ți le cumperi, ar fi foarte bine să îți iei o pereche de mănuși.

 

5. De ce să vin la punctele de înregistrare dacă îmi iau singur saci și mănuși? Nu mă pot duce eu direct să curăț zonele cu deșeuri?

Ne dorim să veniți la punctele de înregistrare, deoarece dorim să avem o evidență cât mai clară a voluntarilor care s-au implicat. La sfârșit vom realiza Harta Voluntarilor, pe județe și sigur îți vei dori ca județul tău să fie primul.

 

6. Ce se întâmplă dacă pe 24 vreau să curăț o zonă cu deșeuri care nu este pe Harta Deșeurilor din aplicație?

Te încurajăm să cureți și aceste zone, însă pentru o mai bună gestionare a zonelor cu deșeuri curățate, te rugăm să ne trimiți prin e-mail imagini cu zona repectivă și coordonatele GPS, la e-mail-ul din județul tău, de tip județ@letsdoitromania.ro (ex: buzau@letsdoitromania.ro).

 

7. Ce se întâmplă cu sacii cu deșeuri pe care îi strângem?

Sacii cu deșeuri vor fi lăsați la marginea drumului principal de acces. Ei vor fi ridicați de firmele de salubritate din județ în zilele următoare după eveniment.

 

8. Vreau să iau legătura cu reprezentantul Let’s Do It, Romania! din județul meu. Cum procedez?

Poți să vezi lista cu reprezentanții Let’s Do It, Romania! și adresele lor aici.

 

9. Ce persoane publice au susținut Let’s Do It, Romania?

La acțiunile noastre au participat, de-a lungul timpului, numeroase persoane publice: Dacian Cioloș, Cabral, Holograf, Smiley, Inna, Cornel Ilie, Adrian Despot, Delia, Helmuth Duckadam,  Amalia Enache, Andreea Raicu, Zoli ș.a.