Proiectele Let’s Do It! pentru voluntari

Voluntari la curatenie

Let`s Do It, Danube!

A fost creat cu scopul de a de a educa şi responsabiliza românii legat de curăţenia apelor şi în special a Dunării. În cele 2 ediţii desfăşurate (2014 şi 2015), am implicat 15 100 de elevi în campanii de educare şi 16 300 de voluntari în acţiuni de curăţenie în judeţele dunărene.

Let`s Do It, Danube! include 2 etape:

  • Campania de educare în şcolile din judeţele dunărene, care presupune atât training-uri despre un comportament responsabil faţă de mediu, cât şi o caravană de film documentar – “Dunărea, Amazonul Europei”. În plus, elevii au participat la competiţia “Exploratorii Dunării”, organizată cu scopul de a promova Dunărea în rândul elevilor, încurajându-i să trimită creații care să exprime modul în care au descoperit Dunărea și bogățiile sale.
  • Acţiuni de curăţenie generală în toate judeţele dunărene

Editia 2016 Editia 2015 Editia 2014
articol

Let’s Do It, App!

Ai găsit o zonă cu deşeuri în oraş sau în natură? Descarcă gratuit aplicaţia “Let`s Do It, Romania!” de pe Google Play Store sau AppStore şi fă o raportare! Noi o transformăm într-o sesizare oficială către autorităţi, pe care o monitorizăm până la rezolvarea sesizării.

Cum să foloseşti aplicaţia în 4 paşi simpli:

  • Descarcă şi instalează aplicaţia “Let`s Do It!”, disponibilă gratuit pe Google Play Store şi pe App Store
  • Pozează mormanul de deşeuri şi pune-l pe hartă, împreună cu detalii relevante (componentă, dimensiuni)
  • Aplicaţia sesizează autorităţile responsabile de curăţarea zonei – sesizarea se generează automat, iar tu primeşti constant notificări legate de statusul raportării
  • Autorităţile trimit un răspuns în maximum 30 de zile, conform legii şi curăță zona raportată, iar tu eşti informat când situaţia este rezolvată

Fii voluntar digital şi hai să facem curăţenie în România în fiecare zi!